fade for lock layer_wyszarzanie zablokowanych warstw bloków


alf
 Share

Recommended Posts

vernum = "2018.03.16(29562)_x64" (read only)

Czy zepsuł mi się plik czy zw tak już ma (choć wydaje mi się ze nie miał.. ) albo czy mam cos wyłączone tajemniczego w zw, bo nie wyświetla mi się przyszarzenie elementów bloku który znajduje sie na zakłódkowanej warstwie. LAYLOCKFADECTL jest ustawiony na 90 w obu programach

inne przyszarzenia działają, jak otworzyłam ten sam blok w zw2020 i zablokowanie wyszarza się prawidłowo..tylko jedo pytanie dlaczego nie wyszarza się w 2020 również blok który siedzi wewnatrz bloku, widać hydtant (blok w mapie) i kilka pikiet wraz z rzędną (atrybut)..

 

image.png.40a4dba59699173d05e8f3b7764c6088.png

image.thumb.png.bd27fb59352af86effbee8cc04f7f2a0.png

 

Link to comment
Share on other sites

Dzień dobry,

W tej samej wersji działa mi właściwie:

1750048245_2020-05-1308_24_14.png.f3c509f13afdd62f153a915e59d204b3.png

Czy na nowym rysunku jest ok?

Może trzeba zrobić reset profilu.

Proszę przy zamkniętym programie otworzyć dowolny folder i w pasku adresu (z lewej strony) wkleić:

%appdata%\ZWSOFT\ZWCAD\2018


 

oraz zmienić nazwę katalogu pl-PL na pl-PL_kopia lub analogicznie en-US.

 

Link to comment
Share on other sites

i niejest to kwestia rysunku czy wad ukrytych pliku, bo blok wstawiony w ten sam sposób na nowym czystym Drawing1.dwg

ale nowy blok zrobiony od poczatku w drawing 1 działa..

Edited by alf
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share