KBR Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 Mam taki problem w AutoCadzie chodziło takie menu ***MENUGROUP=stal ***POP12 **WARSTWA [N. Layer] [POWRÓT]$p13=stal.MOJE $p13=* [--] [PRZEKRÓJ]^C^C(setq war "PRZEKRÓJ")(if (null C:tlyr)(load "F:/a_block/lay/2000/spoinyopis")) + tlyr;-layer;m;PRZEKRÓJ;c;C;;lt;continuous;;;$p13=stal.Moje ***POP13 **MOJE [MOJE] [Przejdź do warstw]$p13=stal.warstwa $p13=* [Warstwy...]'layer Standardowo wyświetlane było menu 'Moje', a po wciśnięciu 'Przejdź do warstw' zastępowane było przez 'WARSTWA' To fajnie działo można było budować menu kontekstowe potrzebne w danym rysunku. Czy ktoś wie dlaczego to nie działa i czy coś można zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KBR Posted April 21, 2010 Author Report Share Posted April 21, 2010 Proszę o podanie znaków sterujących do plików menu np w AutoCadzie ; - enter \ - oczekiwanie na dane W ZWCADZIE enter to czasem jest ";" ale nie zawsze to działa czasem zamiast enter jest spacja, a czasem nic. Ostatnio chciałem zrobić polecenie do szybkiego tworzenia nowej warstwy bez okna dialogowego ^C^C-layer;m;\C;\; niby wszystko działa, ale ZWCAD pozostaje w poleceniu, a chciałbym je zakończyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruszynski Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 wystarczy na koniec polecenia dodać jeszcze jedno ";" Link to comment Share on other sites More sharing options...
KBR Posted June 17, 2010 Author Report Share Posted June 17, 2010 Wróciłem jednak do poprzedniej wersji ZWCAD 2010 z grudnia. Ale pojawił się taki błąd. W menu toolbarsy "właściwości" po uruchomieniu ZWCADa nie mam nic (okienka nie wyświetlają ani warstw, ani kolorów, są po prostu puste). Muszę jeszcze raz wczytać plik mnu, w którym umieściłem te menu i wtedy działa do momentu ponownego uruchomienia. Zmieniłem na oryginalne "właściwości" z menu ZWCADa, ale nic nie pomogło. Dodam że mam zmienioną ścieżkę do menu. W angielskie wersji (najnowszej) wszystko dział, a wczytuje menu z tych samych plików. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KBR Posted June 26, 2010 Author Report Share Posted June 26, 2010 Ustawiłem jako profil "default" i poustawiałem wszystkie ścieżki dostępu, ale nic nie pomogło. Dalej po otwarciu ZWCAD Pl okienka właściwości są puste. Zapełniają się dopiero po wczytaniu jeszcze raz pliku mnu z menu "właściwości". Mam jeszcze uwagę, po wczytaniu pliku mnu z ikonami, poszczególne grupy ikon znajduję się w zależności od ustawienia sterownika (np _Top, _Right,) u góry menu lub zboku, ale nie reagują na wartość pozycji, wszystkie są: - jeżeli _top to z lewej strony, jedne pod drugim; - jeżeli _Raight to wszystkie na samej górze po prawej stronie. Później muszę je ustawiać ręcznie. Natomiast jeżeli sterownik ustawiony jest na _Floating, wszystko działa ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts