pliki mnu


KBR
 Share

Recommended Posts

Mam taki problem w AutoCadzie chodziło takie menu

***MENUGROUP=stal

***POP12

**WARSTWA

[N. Layer]

[POWRÓT]$p13=stal.MOJE $p13=*

[--]

[PRZEKRÓJ]^C^C(setq war "PRZEKRÓJ")(if (null C:tlyr)(load "F:/a_block/lay/2000/spoinyopis")) +

tlyr;-layer;m;PRZEKRÓJ;c;C;;lt;continuous;;;$p13=stal.Moje

***POP13

**MOJE

[MOJE]

[Przejdź do warstw]$p13=stal.warstwa $p13=*

[Warstwy...]'layer

Standardowo wyświetlane było menu 'Moje', a po wciśnięciu 'Przejdź do warstw' zastępowane było przez 'WARSTWA'

To fajnie działo można było budować menu kontekstowe potrzebne w danym rysunku.

Czy ktoś wie dlaczego to nie działa i czy coś można zrobić?

Link to comment
Share on other sites

Proszę o podanie znaków sterujących do plików menu

np w AutoCadzie

; - enter

\ - oczekiwanie na dane

W ZWCADZIE

enter to czasem jest ";" ale nie zawsze to działa czasem zamiast enter jest spacja, a czasem nic.

Ostatnio chciałem zrobić polecenie do szybkiego tworzenia nowej warstwy bez okna dialogowego

^C^C-layer;m;\C;\;

niby wszystko działa, ale ZWCAD pozostaje w poleceniu, a chciałbym je zakończyć.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Wróciłem jednak do poprzedniej wersji ZWCAD 2010 z grudnia. Ale pojawił się taki błąd. W menu toolbarsy "właściwości" po uruchomieniu ZWCADa nie mam nic (okienka nie wyświetlają ani warstw, ani kolorów, są po prostu puste). Muszę jeszcze raz wczytać plik mnu, w którym umieściłem te menu i wtedy działa do momentu ponownego uruchomienia. Zmieniłem na oryginalne "właściwości" z menu ZWCADa, ale nic nie pomogło. Dodam że mam zmienioną ścieżkę do menu. W angielskie wersji (najnowszej) wszystko dział, a wczytuje menu z tych samych plików.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ustawiłem jako profil "default" i poustawiałem wszystkie ścieżki dostępu, ale nic nie pomogło.

Dalej po otwarciu ZWCAD Pl okienka właściwości są puste. Zapełniają się dopiero po wczytaniu jeszcze raz pliku mnu z menu "właściwości".

Mam jeszcze uwagę, po wczytaniu pliku mnu z ikonami, poszczególne grupy ikon znajduję się w zależności od ustawienia sterownika (np _Top, _Right,) u góry menu lub zboku, ale nie reagują na wartość pozycji, wszystkie są:

- jeżeli _top to z lewej strony, jedne pod drugim;

- jeżeli _Raight to wszystkie na samej górze po prawej stronie.

Później muszę je ustawiać ręcznie.

Natomiast jeżeli sterownik ustawiony jest na _Floating, wszystko działa ok.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share