Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

ZWCAD 2019, vernum 2019.03.15(43299)_x64

Chcąc rozciągnąć linię mając włączone wprowadzanie dynamiczne jest podświetlona wartość o ile chcę rozciągnąć i tak jest ok. Jednak z polilinią jest inaczej - podświetlona jest długość całej polilinii. Da się gdzieś w ustawieniach zmienić kolejność podświetlania?

dynamic.png.227e3b1ce06ff5ba993e68908a985958.png

Edytowane przez Bartek1977
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Przypomnę się jeszcze z tym tematem,  bo mnie to bardzo denerwuje. Muszę uważać, czy zaznaczyłem linię, czy polilinię, TABa raz nacisnę, raz nie. W 90% przypadkach łapiąc za uchwyt chcę wydłużyć lub skrócić linię/polilinię o zadaną odległość, a nie wpisać jej długość. Jest szansa, żeby to było poprawione w ZWCAD 2019? tzn. żeby pierwsza podświetlona była zmiana długości, zarówno dla linii jak i polilinii.

P.S. Nie byłoby tematu, gdybym nie miał problemu z etykietą ...

Opublikowano

Gdyby to było takie proste... Ustawiając tylko zmianę długości, nie wyświetla mi się odległość np przesunięcia obiektu przy wyłączonej etykiecie (przesuwam obiekt i nie widzę o ile go przesuwam). Jeśli włączę etykietę, to ona bardzo często zasłania pola wprowadzania dynamicznego. I tak w kółko. Nie ma jakiejś zmiennej, która ustawia kolejność wyświetlania pól wprowadzania dynamicznego?