czarnula_100 Posted January 25, 2019 Report Share Posted January 25, 2019 Witam Nie działa strzałka powrotu do folderu. Trochę to męczące bo trzeba szukać pliku rozwijając cale "drzewo". drugi problem Nie mogę skasować pliku z folderu do czasu kiedy nie zamknę całego programu!! Jest to o tyle uciążliwe że jak pracuję na kilku plikach jednocześnie jestem zmuszona zamknąć je wszystkie wraz z programem i dopiero wtedy usunąć plik. Nie spotkałam się z czymś takim w wersji 2018. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted January 25, 2019 Report Share Posted January 25, 2019 Jeśli chodzi o pierwszą ikonkę od lewej, to ona działa tylko wtedy, gdy zmienimy katalog na inny. Wraca do poprzedniego katalogu, w którym się było. W odróżnieniu od drugiej ikony, która wychodzi z bieżącego katalogu do nadrzędnego. 18 minut temu, czarnula_100 napisał: Nie mogę skasować pliku z folderu do czasu kiedy nie zamknę całego programu!! Proszę się upewnić, czy plik nie jest poczytany w jakikolwiek sposób do rysunku, lub otworzony w innym oknie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarnula_100 Posted January 25, 2019 Author Report Share Posted January 25, 2019 To działa to inaczej niż Autocadzie tam pierwsza wraca do katalogu z którego się korzysta. Jednak codziennie przesiadanie się z jednego programu na drugi może być problematyczne. Dziękuję za informację. Co do drugiego problemu to raz jest ok innym razem nie. Walczę dalej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted January 25, 2019 Report Share Posted January 25, 2019 W ZWCAD można łatwo definiować swoje foldery, wskakują one do paska po lewej stronie w oknie wyboru plików, np. katalog z projektami. Klikając prawym przyciskiem myszki ma tym pasku możemy zarządzać skrótami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarnula_100 Posted January 26, 2019 Author Report Share Posted January 26, 2019 Dziękuję. Przydatna funkcja. Nie znałam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts