Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Nie działa strzałka powrotu do folderu. Trochę to męczące bo trzeba szukać pliku rozwijając cale "drzewo".

drugi problem

Nie mogę skasować pliku z folderu do czasu kiedy nie zamknę całego programu!! Jest to o tyle uciążliwe że jak pracuję na kilku plikach jednocześnie jestem zmuszona zamknąć je wszystkie wraz z programem i dopiero wtedy usunąć plik.

Nie spotkałam się z czymś takim w wersji 2018.

aa.jpg

Opublikowano

2019-01-25 15_39_19-Wybierz plik.png

Jeśli chodzi o pierwszą ikonkę od lewej, to ona działa tylko wtedy, gdy zmienimy katalog na inny. Wraca do poprzedniego katalogu, w którym się było.

W odróżnieniu od drugiej ikony, która wychodzi z bieżącego katalogu do nadrzędnego.

18 minut temu, czarnula_100 napisał:

Nie mogę skasować pliku z folderu do czasu kiedy nie zamknę całego programu!!

Proszę się upewnić, czy plik nie jest poczytany w jakikolwiek sposób do rysunku, lub otworzony w innym oknie.

Opublikowano

To działa to inaczej niż Autocadzie tam pierwsza wraca do katalogu z którego się korzysta.

Jednak  codziennie przesiadanie się z jednego programu na drugi może być problematyczne.

Dziękuję za informację.

Co do drugiego problemu to raz jest ok innym razem nie. Walczę dalej.

Opublikowano

W ZWCAD można łatwo definiować swoje foldery, wskakują one do paska po lewej stronie w oknie wyboru plików, np. katalog z projektami.

2019-01-25 20_47_34-Window.png

Klikając prawym przyciskiem myszki ma tym pasku możemy zarządzać skrótami.