BKW Posted January 3, 2019 Report Share Posted January 3, 2019 (edited) vernum = "2018.10.23(38586)_x64" Po zrobieniu wblocka z przestrzeni papieru (w niektórych rysunkach), po otworzeniu pliku z wblockiem, otwiera się ze znakiem przerwanej rzutni Przypuszczam, że zapisuje się widok na papierze w dużym powiększeniu. Po zrobieniu Zoom Extents, pojawia się poszarpany znak przestrzeni papieru po dalszym kręceniu scrollem pojawiają się fragmenty znaku przestrzeni papieru aż w końcu uzyskujemy standardową ikonę Żeby jednak ten stan zapamiętać, trzeba coś narysować i zapisać, wtedy przy zoomowaniu program zachowuje się normalnie Edited January 3, 2019 by BKW Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Klaczek Posted January 3, 2019 Report Share Posted January 3, 2019 Przepraszam, ale nie wiem, czy dobrze zrozumiałem - po co Panu rzutnia w bloku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BKW Posted January 4, 2019 Author Report Share Posted January 4, 2019 Może niedokładnie się wyraziłem - nie robię rzutni w bloku Chodzi o to, że będąc w przestrzeni papieru robię wblocka z wybranych elementów (np. z tabelki, którą potem przystosowuję i wstawiam do swoich rysunków jako xref). W poprzednich wersjach Zwcada zwblockowany rysunek otwierał się modelu, w 2019 otwiera się w papierze (layoucie / arkuszu) i trzeba przełączyć się na model - dlatego zauważyłem dziwne zachowanie i to zgłosiłem. Przetestowałem kilka różnych rysunków i w nich po zrobieniu wblocka i otworzeniu go, znaczek rzutni wyświetla się poprawnie (mam widocznie jednego specyficznego artystę, tj. branżystę) 😉 Uważam jednak, że WBLOCK powinien być zapisany w modelu, żeby nie przełączać się niepotrzebnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Klaczek Posted January 4, 2019 Report Share Posted January 4, 2019 Rozumiem - zgłosimy to producentowi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts