BKW Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 (edytowane) vernum = "2018.10.23(38586)_x64" Po zrobieniu wblocka z przestrzeni papieru (w niektórych rysunkach), po otworzeniu pliku z wblockiem, otwiera się ze znakiem przerwanej rzutni Przypuszczam, że zapisuje się widok na papierze w dużym powiększeniu. Po zrobieniu Zoom Extents, pojawia się poszarpany znak przestrzeni papieru po dalszym kręceniu scrollem pojawiają się fragmenty znaku przestrzeni papieru aż w końcu uzyskujemy standardową ikonę Żeby jednak ten stan zapamiętać, trzeba coś narysować i zapisać, wtedy przy zoomowaniu program zachowuje się normalnie Edytowane 3 Stycznia 2019 przez BKW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Przepraszam, ale nie wiem, czy dobrze zrozumiałem - po co Panu rzutnia w bloku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BKW Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Może niedokładnie się wyraziłem - nie robię rzutni w bloku Chodzi o to, że będąc w przestrzeni papieru robię wblocka z wybranych elementów (np. z tabelki, którą potem przystosowuję i wstawiam do swoich rysunków jako xref). W poprzednich wersjach Zwcada zwblockowany rysunek otwierał się modelu, w 2019 otwiera się w papierze (layoucie / arkuszu) i trzeba przełączyć się na model - dlatego zauważyłem dziwne zachowanie i to zgłosiłem. Przetestowałem kilka różnych rysunków i w nich po zrobieniu wblocka i otworzeniu go, znaczek rzutni wyświetla się poprawnie (mam widocznie jednego specyficznego artystę, tj. branżystę) 😉 Uważam jednak, że WBLOCK powinien być zapisany w modelu, żeby nie przełączać się niepotrzebnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Rozumiem - zgłosimy to producentowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi