2019 SP1 - brak punktu charakterystycznego


Bartek1977
 Share

Recommended Posts

OK, było zaznaczone. SP1 musiał mi to zaznaczyć, ale jest mały problem... Po ponownym uruchomieniu ZWCAD'a znów trzeba to odhaczyć - nie zapamiętuje ustawień. I jeszcze jedno. Dlaczego łapie środek linii pomocniczej, gdy jest zaznaczone ignorowanie? Coś chyba jest nie tak jak powinno.

 

Edited by Bartek1977
Link to comment
Share on other sites

Witam,

potwierdzam problem opisany przez @Bartek1977.

Nie łapie punktów końcowych linii wymiarowych, a po zmianie ustawień w opcjach, wyjściu z programu i ponownym uruchomieniu, nie zapamiętuje tych ustawień.
Nie przypominam sobie, żeby we wcześniejszej wersji programu były takie problemy.

Walczę z tym problemem od aktualizacji do SP1. Póki co radziłem sobie za pomocą gripów...

Podobnie jak u użytkownika @Bartek1977 dziwi mnie, że program łapie inne punkty linii pomocniczej, a problemy są tylko z punktem końcowym.

Link to comment
Share on other sites

Sądzę, że została wprowadzona dodatkowa opcja z takim zamiarem, aby chwytać końcowe punkty obiektów, a nie przypadkowo końcowe punkty linii pomocniczych. W takim wypadku uchwyty na pozostałej części linii pomocniczych nie muszą być wyłączone. Inną kwestią jest zapamiętywanie dokonanych ustawień.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share