bobik_123 Posted July 30, 2018 Report Share Posted July 30, 2018 Witam Otrzymuję przesunięty wydruk względem ustawień w oknie wydruku (na arkuszu). Wydruk poprzez komendę CTRL+P. Sytuacja na obu naszych ploterach wygląda jednakowo. Żadnych zmian w drukarkach czy sterownikach nie robiłem. Pliki z ustawieniami papieru mam skopiowane z wersji 2018. Utworzenie nowego pliku ustawień papieru w wersji 2019 powoduje to samo. Na podglądzie wydruku z ZWCAD-a ramka rysunku jest równo względem ramki papieru. Na podglądzie ze sterownika drukarki jest już przesunięte jak na screenie. Przesunięcie wynosi ok. 4,5mm w prawo i do góry. Po wydrukowaniu rysunków przez opcję "publikuj" wydruki są prawidłowe - tak jak ustawione w arkuszach. reset nie pomógł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Klaczek Posted July 30, 2018 Report Share Posted July 30, 2018 Dzień dobry, Nie mogę uzyskać tego błędu - może Pan przesłać ten rysunek na pomoc@zwcad.pl ? I printscreena okna wydruku... Jak wychodzi drukowanie do PDF? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobik_123 Posted July 30, 2018 Author Report Share Posted July 30, 2018 Cytuj Nie mogę uzyskać tego błędu Tak obstawiałem 🙃 mój komputer jest inny 🤔 Przesunięcie jest również na wydruku z innego pliku. Pdf poprzez PDF Creatora z ustawień wydruku z wersji 2018 wychodzi idealnie. Publikowane do PDF również. Plik prześlę w PW. Arkusz: Systemowy podgląd wydruku: Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobik_123 Posted August 20, 2018 Author Report Share Posted August 20, 2018 Najlepszym rozwiązaniem okazało się jednak zdefiniowanie ustawień papieru dla każdego rozmiaru od nowa. Ustawienia marginesów pozostawiam domyślne. Ustawienia papieru miałem ze starych wersji zwcada. Teraz działa bez problemów. Można zamknąć, dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted August 20, 2018 Report Share Posted August 20, 2018 Dziękuję za informację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts