jacnightingale Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Cześć! Zauważyłem, że od czasu do czasu występuje błąd podczas kopiowania z punktem bazowym. Mianowicie... Mam rysunek A i rysunek B. Rysunek A jest podpięty jako odnośnik do rysunku B. W rysunku B, we właściwościach warstw, wygasiłem sobie niektóre warstwy z rysunku A i pozmieniałem ich kolory. W momencie, gdy chcę coś skopiować z rysunku A z punktem bazowym (nie wiem czy w przypadku normalnego kopiowania też problem występuje, bo nie próbowałem) do rysunku B, to kiedy wkleję to do rysunku B, wszystkie warstwy z rysunku A zostają włączone na nowo i ich kolory się zmieniają. Pomimo tego, że zgodnie z punktem 3 zmieniłem sobie odpowiednio kolory i wygasiłem niepotrzebne warstwy. Problem ustępuje, gdy wyłączę wszystkie rysunki i włączę je na nowo. Wtedy jeśli zrobię to od nowa to jest ok. Tak jakby ten błąd występował dopiero po jakimś czasie pracy w danym pliku. Problem występuje na kilku komputerach w pracy, na różnych rysunkach, więc to nie jest pojedynczy przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Witam Proszę użyć najpierw (przez zaznaczaniem elementów) _copybase i sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacnightingale Opublikowano 13 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 Dnia 6.07.2018 o 16:00, pawmal napisał: Witam Proszę użyć najpierw (przez zaznaczaniem elementów) _copybase i sprawdzić. Niestety, nie pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 Dzień dobry, Prawdopodobnie plik dwglock (DWL) jest dla xrefa otwarty, przez co blokuje możliwość zmiany... Proszę spróbować w menadżerze xrefów przeładować, zamiast wyłączyć, albo sprawdzić zachowanie Xrefów z inną wartością zmiennen visretain. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi