padon Opublikowano 29 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2018 Witam, vernum = "2018.03.16(29562)_x64" (tylko do odczytu) - taki problem z przypisaniem polecenia (odsuń wymiar) "_dimspace" do dowolnego skrótu: 1) w edytorze aliasu nie mogę przypisać polecenia "_dimspace" wyświetla komunikat że polecenie nie zostało rozpoznane, mogę przypisać natomiast "dimspace" ale wtedy to nie działa, zwcad wyświetla komunikat "nieznane polecenie" 2) w wpisaniu w linie komend "_dimspace" wszystko działa prawidłowo ale samo wpisywanie polecenia jest dość uciążliwe (w 2017 chyba zawsze to działało (miałem przypisane pod "Z" ) 3) sprawdzone na 3 komputerach w biurze - ten sam problem... Może ktoś coś podpowie lub sprawdzi... Pozdrawiam, Cytuj
Adam Klaczek Opublikowano 29 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2018 Dzień dobry, Proszę spróbować z polskim poleceniem: Pozdrawiam. Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 29 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2018 Można także do skryptu startowego dodać taką linię: (defun C:moj_alias ( / ) (command "_dimspace")) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi