K.R Opublikowano 5 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2018 Witam, Mam problem ze wstawianiem bloków z wieloliniowym atrybutem w ZWCADzie 2018. Próba wstawienia takiego bloku kończy się dziwnym zachowaniem programu. Polecenie INSERT zostaje natychmiast przerwane i blok nie zostaje wstawiony. Identycznie sytuacja wygląda jak robię to z programu w VBA. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem i potrafi znaleźć rozwiązanie? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj
bobik_123 Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2018 Witam Jaki _vernum? U mnie na szybko w wersji "2018.03.16(29562)_x64" nie widzę problemów. Utworzyłem blok we wspomnianej wersji programu, utworzyłem dwa atrybuty wieloliniowe, zapisałem jako plik. W nowym rysunku wczytałem blok poleceniem _INSERT i wszystko działa. Najlepiej wrzucić do posta ten plik z blokiem. O ile oczywiście to możliwe. Cytuj
Adam Klaczek Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2018 Dzień dobry, Nie widzę problemów z tworzeniem i wstawianiem bloków z atrybutami wieloliniowymi: Pozdrawiam Cytuj
K.R Opublikowano 8 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2018 (edytowane) Miałem jakiś błąd w pliku. RECOVER poprawił błedy i ZWCAD już wstawia bloki, ale atrybuty wieloliniowe zamienia na jednoliniowe. Przykład w załączonym pliku: Bloki MCB, MCCB i RCD_MCB - atrybut DESCRIPTION3 Te, które są wstawione na rysunku zostały wstawione w Autocadzie LT 2010. ZWCad wersja "2018.03.16(29562)_x64" zamienia właściwości atrybutów. Autocad nie znajduje błędów w pliku, ZWCad znajduje. TEMPLATE2.dwg Edytowane 8 Maja 2018 przez K.R Cytuj
bobik_123 Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 Witam dla ZWCAD 2018.03.16(29562)_x64: Potwierdzam, że po otwarciu pliku i edycji bloków żaden atrybut nie jest ustawiony na wieloliniowy. Jednak edycja atrybutu DESCRIPTION3 jest możliwa i zapisywalna w postaci wieloliniowej. dla wersji ZWCAD Std 2014+: po otwarciu pliku i edycji bloku atrybut DESCRIPTION3 jest ustawiony na wieloliniowy. Wygląda na niedopracowane atrybuty w blokach, wcześniej też zgłaszałem błąd w podobnej kwestii. Cytuj
Adam Klaczek Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 Dzień dobry, W edytorze bloków łatwo nadać temu atrybutowi odpowiednią flagę: Pozdrawiam. pawmal 1 Cytuj
K.R Opublikowano 9 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 Pewnie, że można. Ale jak mam skrypt, który mi generuje dwg z xls to muszę potem do każdego dwg wejść i przestawić atrybut w każdym bloku. W ZW Jak przestawię i zrobię ATTSYN to blok znika.... W AC LT jest ok. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi