Bartek1977 Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2018 vernum 2018.02.11(28325)_x64 Ostatnio dużo drukuję i zauważyłem, że gdy chcę anulować źle zaznaczony obszar wydruku klikając PPM, wyskakuje mi okno ustawień drukowania. W 2015 PPM anulował obszar wydruku i od razu można było zaznaczyć nowy. Może coś trzeba zmienić w ustawieniach? Cytuj
Adam Klaczek Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2018 Dzień dobry, To zapewne ustawienia (ENTER) dla prawego przycisku myszy. Można zmienić na Menu skrótów, lub spróbować z detekcją czasu kliknięcia. Można też wyjść przez np. CTRL+A Cytuj
Bartek1977 Opublikowano 27 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2018 Nie ma znaczenia jak jest ustawiony PPM, zawsze wychodzi do ustawień drukowania. Ustawienia PPM są identyczne w 2018 i 2015. CTRL+A nie zdaje egzaminu, bo wychodzi całkiem z drukowania, a ja chcę tylko anulować okno wydruku, żeby móc je szybko zaznaczyć jeszcze raz. Zdaję sobie sprawę, że są ważniejsze rzeczy do naprawy, ale chyba wszyscy chcemy, żeby nasz ZWCAD był perfekcyjny, dlatego zgłaszam to, co wydaje mi się, że usprawni pracę. Cytuj
Adam Klaczek Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2018 Czyli ma Pan zaznaczony pewien obszar, np: i chce Pan wybrać nowy? To nie trzeba wychodzić, a wystarczy zaznaczyć ponownie: Cytuj
Bartek1977 Opublikowano 27 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2018 Może nieprecyzyjnie wyjaśniłem. Nie mam zaznaczonego obszaru. Chodzi mi o źle złapany punkt początkowy okna wydruku. Właśnie wtedy chcę anulować, żeby móc dobrze zaznaczyć. W 2015 znikało tylko to niebieskie okienko i można było od razu zaznaczać jeszcze raz Cytuj
pawmal Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2018 59 minut temu, Bartek1977 napisał: Zdaję sobie sprawę, że są ważniejsze rzeczy do naprawy, ale chyba wszyscy chcemy, żeby nasz ZWCAD był perfekcyjny, dlatego zgłaszam to, co wydaje mi się, że usprawni pracę. Oczywiście, dążymy do doskonałości, przekażę informację do ZWSOFT. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi