maciejo Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Witam, czy ktoś z Was poradził sobie z wykrzaczającym się paskiem Właściwości w 2010? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Proszę powiedzieć na czym polega "wykrzaczanie"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejo Opublikowano 9 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Witam. Ooo, widzę, że nasz Admin też nocny Marek :) Chodzi o pasek ikon o nazwie "Właściwości"- ten zawierający style linii, warstwy itd. Po ingerencji w paski ikon: po podmianie lub edycji obrazków, usunięciu niektórych ikon, wstawieniu innych itp. - czyli raczej "niewinnych" zabiegach - po zamknięciu i ponownym uruchomieniu programu znika zawartość paska: okienka warstw, stylów linii itd. są puste. Nie pomaga na trwale sztuczka polegająca na wywołaniu innego, wcześniej zasejwowanego pliku .mnu - prawidłowy pasek pojawia się i owszem... ale po zamknięciu programu i ponownym uruchomieniu jest znowu pusty. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Witam Dzięki życzliwości jednego z użytkowników programu, udało nam się opracować tymczasowe rozwiązanie problemu. Rozwiązanie polega na tym, żeby po dostosowaniu swoich ikonek, zapisać ustawienie ikonek w pliku MNU. W tym celu proszę wpisać polecenie _+customize 1. W okienku, które się otworzy w zakładce Paski ikon proszę kliknąć "Export" w okienku wybrać paski, które mają być zapisane, a następnie określić ścieżkę dostępu do pliku. W kolejnym kroku należy w uruchomić polecenie _options, W okienku wejść w zakładkę Profile, wybrać profil i kliknąć [Przywróć] - zostaną ustawione domyślne ustawienia ikon. Ostatnim krokiem jaki należy wykonać, jest uruchomienie polecenia "menuload" w okienku proszę kliknąć [Przeglądaj] i wskazać plik MNU który był zapisany na początku. W polu [Nazwa pliku] wpisana zostanie ścieżka do pliku MNU, powyżej proszę zaznaczyć opcję "Zastąp wszsytk" i kliknąć [Wczytaj]. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejo Opublikowano 21 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Witam, dzięki za zainteresowanie tematem. Spróbuję tę procedurę zastosować. Stwierdziłem, że jeśli się nie ingeruje w zawartość paska Właściwości (czyli pozostałe można edytować, zmieniać ikonki itp) to problem nie występuje czyli, póki co, nie ruszać paska Właściwości :). Przy okazji: dziękuję za rozwiązanie problemu polecenia SLICE (PŁAT) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Mam taki postulat odnośnie ustawień osobistych to znaczy żeby profil eksportowany zawierał: 1. ustawienia menu szczególnie toolbarsy w których mam swoje indywidualne ikony, często również rozwijalne; 2. ścieżki dostępu do do plików; 3. lista wczytanych aplikacji. 4. ewentualnie inne ustawienia Jednocześnie żeby profil działał w nowszej wersji również po aktualizacji. Obecnie czasem profil działa czasem nie. Na pewno nie działa po instalacji nowej wersji programu. Mam wiele pracy z przywróceniem moich ustawień, z tym żeby wszędzie przywrócić moje ikonki (ostatnio robiłem to przez kopiowanie ze starszej wersji - polecenie customize, następnie Copy button image, zmiana okna i paste button image ) Chyba jest możliwe zapisać to w jednym pliku (może aplikacji która to wszystko ustawi również w rejestrze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi