PiotrNowak Posted February 1, 2018 Report Share Posted February 1, 2018 Dzień dobry Czy jest możliwość włączenia trybów lokalizacji w obszarze rzutni? Tzn. w autocadzie przy ustawianiu rzutni w obszarze papieru często wykorzystywałem tryby lokalizacji w celu narysowania tymczasowych prostych do których wyrównywałem rzutnie. Proste rysowałem w oparciu o zaczepienie się względem jakiegoś charakterystycznego w danym momencie punktu w rzutni (np. zewnętrzna krawędź przekroju itp.), oczywiście bez "wchodzenia" do wnętrza rzutni, po prostu rzutnia znajdywałam się w arkuszu i tryby lokalizacji w trakcie kreślenia po arkuszu działały w odniesieniu do obiektów znajdujących się w rzutni. W ZW Cadzie zauważyłem że kreśląc po arkuszu (lub poprawniej "obszarze papieru") program kompletnie ignoruje zawartość rzutni dla trybów lokalizacji - da się to jakoś zmienić? Wersja oczywiście ZW 2018 SP1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted February 1, 2018 Report Share Posted February 1, 2018 Witam Według mnie to domyślnie działa. Poniżej zrzut, obiekty narysowane są w modelu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrNowak Posted February 1, 2018 Author Report Share Posted February 1, 2018 Zwracam honor - dziś sprawdziłem - działa, czemu wczoraj nie działało - nie mam zielonego pojęcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted February 2, 2018 Report Share Posted February 2, 2018 Dzięki za info Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts