PiotrNowak Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 Dzień dobry Czy jest możliwość włączenia trybów lokalizacji w obszarze rzutni? Tzn. w autocadzie przy ustawianiu rzutni w obszarze papieru często wykorzystywałem tryby lokalizacji w celu narysowania tymczasowych prostych do których wyrównywałem rzutnie. Proste rysowałem w oparciu o zaczepienie się względem jakiegoś charakterystycznego w danym momencie punktu w rzutni (np. zewnętrzna krawędź przekroju itp.), oczywiście bez "wchodzenia" do wnętrza rzutni, po prostu rzutnia znajdywałam się w arkuszu i tryby lokalizacji w trakcie kreślenia po arkuszu działały w odniesieniu do obiektów znajdujących się w rzutni. W ZW Cadzie zauważyłem że kreśląc po arkuszu (lub poprawniej "obszarze papieru") program kompletnie ignoruje zawartość rzutni dla trybów lokalizacji - da się to jakoś zmienić? Wersja oczywiście ZW 2018 SP1
pawmal Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 Witam Według mnie to domyślnie działa. Poniżej zrzut, obiekty narysowane są w modelu.
PiotrNowak Opublikowano 1 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 Zwracam honor - dziś sprawdziłem - działa, czemu wczoraj nie działało - nie mam zielonego pojęcia
Rekomendowane odpowiedzi