perlon Posted January 31, 2018 Report Share Posted January 31, 2018 Witam. Tytuł strasznie enigmatyczny ale nie potrafiłem krótko zdefiniować problemu. A mianowicie: Mam wektor w którym umieszczam wartości sił. Mam wzór na zastępcze obciążenie równomiernie rozłożone. Wartości m, e_0, delta_d zdefiniowane jako stałe mam również wektor delta Obecnie same wartości 0 ale pojawią się tam jakieś inne wartości Chciałbym uzyskać taki wektor q_d w którym wartości będą obliczone wg powyższego wzoru ale zamiast delta_d były wzięte odpowiednie wartości wektora delta. Czyli q_d[1] wg wzoru dla d_d równej delta[1], q_d[2] wg wzoru dla d_d[2] itd. Czy jest to możliwe do uzyskania w SMath metodami nie nazbyt skomplikowanymi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted January 31, 2018 Report Share Posted January 31, 2018 Ja robię to w taki sposób (innego nie znalazłem). Plik z obliczeniami obliczenia-forum.sm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts