Parikon Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 (edytowane) Jak wyciągnąć dowolny toolbar gdy jestem w interfejsie wstążkowym. Interesuje mnie efekt jak na poniższym filmie nr 9. Edytowane 11 Stycznia 2018 przez Parikon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Poleceniem _toolbar Parikon 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parikon Opublikowano 11 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 (edytowane) Dzięki! Zapominam o podkreślniku przed poleceniem. Edytowane 11 Stycznia 2018 przez Parikon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montek Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 a czy da się powielić menu klasyczne i wstążkę ? w wersji 2015+ w prawym górnym rogu można było wywołać menu główne. Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Istotnie, w wersji ZWCAD+2015 była możliwość wyświetlenia menu klasycznego, natomiast w zasadzie korzystając z polecenie PASEKN lub (_TOOLBAR) mamy możliwość korzystania z hybrydowego połączenia wstążki i klasycznych pasków narzędzi. Według mnie szybciej jest uruchomić dane polecenie z ikony niż z górnego menu (klasycznego) nie wspominając oczywiście o skrótach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montek Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 32 minuty temu, pawmal napisał: korzystania z hybrydowego połączenia wstążki i klasycznych pasków narzędzi. Mnie chodziło o hybrydowe połączenie wstążki z menu (tj. Plik, Edycja, ... itd. ) korzystam z głównie z komend, a rzadko używane funkcje łatwiej mi znaleźć przełączając się na klasyczne menu, które ZwCad2015+ było pod ręką (myszą ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Jeśli najczęściej wykorzystywane są polecenia, to w zasadzie można przełączyć się na interfejs klasyczny i jeśli będzie potrzeba skorzystać z funkcji z menu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montek Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 w zasadzie i tak pracuję na wersji 2015+ a tam jest menu główne , więc nie ma potrzeby korzystać z jeszcze niedopracowanej wersji 2018. Co prawda jest dużo lepsza od bety 2017, ale jeszcze mnie nie przekonała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi