Bartek1977 Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2017 vernum 2017.09.18 Na jednym komputerze otworzyłem nowy rysunek, utworzyłem nowy Styl tekstu (czcionka Arial) i mtekst wyświetla prawidłowo, na drugim, gdy otwieram ten rysunek czcionkę podmienia mi na shx. Obydwa komputery z windows 7 x64. Jest jakiś sposób, żeby zmienić czcionkę we wszystkich tekstach na rysunku? Edycja każdego tekstu osobno nie wchodzi w rachubę. Cytuj
Adam Klaczek Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2017 Dzień dobry, A jest czcionka Arial zainstalowana na 2 komputerze? Może jest zamapowana na inną w pliku zwcad.fmp (C:\Users\nazwa_użytkownika\AppData\Roaming\ZWSoft\ZWCAD\2018\pl-PL\Support)? Edycja stylu tekstu pokazuje właściwe ustawienia? Może wybrać teksty przez QUICK SELECT i ponownie zmienić styl? Można też spróbować ustawić czcionkę alternatywną przez zmienną FONTALT. Pozdrawiam. Cytuj
Bartek1977 Opublikowano 17 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2017 Nie za bardzo wiem o co chodzi z mapowaniem, więc przesyłam to co mam w pliku zwcad.fmp cibt;CITYB___.TTF cobt;COUNB___.TTF eur;EURR____.TTF euro;EURRO___.TTF par;PANROMAN.TTF rom;ROMANTIC.TTF romb;ROMAB___.TTF romi;ROMAI___.TTF sas;SANSS___.TTF sasb____.pfb;SANSSB__.TTF sasbo;SANSSBO_.TTF saso;SANSSO__.TTF suf;SUPEF___.TTF te;TECHNIC_.TTF teb;TECHB___.TTF tel;TECHL___.TTF SAS_____.pfb;SANSS___.TTF extfont2.shx;visiojp.shx bigfont.shx;visiojp.shx extfont.shx;visiojp.shx Cytuj
pawmal Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2017 Proszę sprawdzić czy w systemie jest czcionka, która jest użyta w rysunku. Jest kilka odmian czcionki Arial i może być tak, że na danym komputerze jej nie ma i dlatego jest podmieniana. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi