Bartek1977 Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 vernum 2017.09.18 Na jednym komputerze otworzyłem nowy rysunek, utworzyłem nowy Styl tekstu (czcionka Arial) i mtekst wyświetla prawidłowo, na drugim, gdy otwieram ten rysunek czcionkę podmienia mi na shx. Obydwa komputery z windows 7 x64. Jest jakiś sposób, żeby zmienić czcionkę we wszystkich tekstach na rysunku? Edycja każdego tekstu osobno nie wchodzi w rachubę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Dzień dobry, A jest czcionka Arial zainstalowana na 2 komputerze? Może jest zamapowana na inną w pliku zwcad.fmp (C:\Users\nazwa_użytkownika\AppData\Roaming\ZWSoft\ZWCAD\2018\pl-PL\Support)? Edycja stylu tekstu pokazuje właściwe ustawienia? Może wybrać teksty przez QUICK SELECT i ponownie zmienić styl? Można też spróbować ustawić czcionkę alternatywną przez zmienną FONTALT. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1977 Opublikowano 17 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Nie za bardzo wiem o co chodzi z mapowaniem, więc przesyłam to co mam w pliku zwcad.fmp cibt;CITYB___.TTF cobt;COUNB___.TTF eur;EURR____.TTF euro;EURRO___.TTF par;PANROMAN.TTF rom;ROMANTIC.TTF romb;ROMAB___.TTF romi;ROMAI___.TTF sas;SANSS___.TTF sasb____.pfb;SANSSB__.TTF sasbo;SANSSBO_.TTF saso;SANSSO__.TTF suf;SUPEF___.TTF te;TECHNIC_.TTF teb;TECHB___.TTF tel;TECHL___.TTF SAS_____.pfb;SANSS___.TTF extfont2.shx;visiojp.shx bigfont.shx;visiojp.shx extfont.shx;visiojp.shx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Proszę sprawdzić czy w systemie jest czcionka, która jest użyta w rysunku. Jest kilka odmian czcionki Arial i może być tak, że na danym komputerze jej nie ma i dlatego jest podmieniana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi