alf Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 (edytowane) kasuj12.dwg w załączeniu plik ukazujący problem, który wystąpił od wersji SP3.2 i nadal występuje w wersji SP3.3 polega on m.inn. na nie wyświetlaniu linii na sąsiednich viewportach. Oględnie rzecz biorąc jedna linia na jednym vp jest widoczna na drugim nie. Przy czym wyświetlanie jej czasem wysteępuje na pierwszym vp na drugim nie a po regeneracji lub przełączeniu się na model i z powrotem jest odwrotnie, wyświetla się na 2 a na 1 nie.. w każdym razie nie rządzi tym żadna wydaje się reguła a raczej jest to losowe.. co więcej po zaznaczeniu tych linii na vp na którym są one widoczne, na drugim wyświetlają się uchwyty (zrzut) no i dodam że ponieważ linii tych nie widać również się one nie drukują.. I dodam że wystąpiło to na tym jednym rys, na innych nie wyłapałam tego dziwnego zjawiska, choć z doświadczenia wiem , że też może ono niestety wystąpić.. Ponad to losowo występuje w sp3.3 nie możność "przepedzelkowania" (matchprop) w tym pliku właściwości rodzaju linii (w tym wypadku kreskowej). Skopiowały się właściwości jakie jak kolor warstwa ale linia wyświetliła się jako ciągła, mimo że warstwa była linią kreskowaną.. ot takie właśnie dziwy.. Edytowane 27 Lipca 2017 przez alf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Dziękuję za przesłanie pliku i opisu. Będziemy go analizować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Z moich testów wynika, że problem na tym pliku został rozwiązany (vernum = "2017.09.18(21849)_x64"). Wyświetlają się wszystkie obiekty, na wszystkich rzutniach. Poniżej zrzut ekranu z wersji 2018 i 2015. Proszę o potwierdzenie czy problem jest rozwiązany i mogę zamknąć temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 2 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 mam sprawdzić w wersji zw 2018? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Tak, prosiłbym o sprawdzenie w tej wersji (vernum = "2017.09.18(21849)_x64"). Tutaj strona z linkami https://www.zwcad.pl/zwcad-2018.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 2 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 naprawiło się ale: po otworzeniu wygląda to tak: potem weszłam do środka modelu poprzez i wykonałam wewnątrz kom regen. Linia się pojawiła. Wyszyłam z modelu z powrotem do layoutu i wykonałam kom regenall. Linia znikła.. czynność regen i regenall powtórzyłam kilkakrotnie. Dopiero po tym linia była widoczna i regenerowanie nie zmieniało jej widoczności. Taka ot ciekawostka Plik otworzony powtórnie i wykonana kom regenall (wcześniej nie zawsze działała ta kom prawidłowo) powoduje sie pojawienie linii i dalsze manipulowanie, regenerowanie tego nie zmienia. Może to przejściowy efekt. Albo może problem nadal jest tylko pojawi się zrzadka. Jak coś zaobserwuję dam znać. A temat można zamknąć, najwyżej się go odświeży.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek210 Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Spróbuj skopiować arkusz i na tym skopiowanym sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Dziękuję bardzo za sprawdzenie. Prosiłbym jednak o podpowiedź. W pierwszym poście zamieściła Pani rysunek kasuj12.dwg, niemniej tego rysunku, którego zrzut ekranu Pani wstawiła powyżej nie ma w tym pliku. Czy się mylę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 2 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Bogu dzięki, temat sprzedany, więc "wisi mi" już ten rys. (jak wystąpił problem użyłam do druku niezawodnego do tej pory zw2012) rys z rzutami jest oryginalny, zaśmiecony a ten co przesłałam Panu był wycinkiem tylko tych elementów które się nie wyświetlały, pozostałe niepotrzebne śmieci pokasowałam i wysłałam jako kasuj12.dwg. Dlatego pisałam, że temat wg mnie do zamknięcia. Jeśli Pan potrzebuje podążyć do imentu sprawę mogę przesłać na priv oryginał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Dziękuję za informację, poprosiłbym o cały rysunek na priv, a temat zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi