Recommended Posts

Posted

Czy udało się odtworzyć problem w przesłanym przeze mnie pliku?

Oto kolejna próbka możliwości komendy stretch w ZWCad 2017... dramat... nie da się normalnie pracować... co krok to porażka...
Najlepsze, że wykonując komendę w górę i w dół otrzymuję różne rezultaty.

Sprawdzałem, czy przypadkiem obiekty nie znajdują się w głębi (mają zmienną Z różną od zera), ale dla wszystkich Z=0.
Nagywanie_2017_07_25_12_34_14_751.mp4

Posted

Udało się powtórzyć.

W jaki sposób te obiekty zostały utworzone?

Otrzymał Pan te rysunki, poprzez jakąś nakładkę, biblioteka bloków czy są to rysunki do kogoś?

Posted

Rysunki są tworzone przeze mnie. Te konkretne elementy tworzone są w nakładce BIK (poprzednia wersja BIKa dla ZWCad+ 2015).
Ten drugi film prezentuje stretchowanie zwykłych polilini + bloki śrub utworzone własnoręcznie (ale w innej wersji programu - albo ZWCad+ 2015 albo BricsCad - teraz jest mi ciężko ocenić - na pewno nie było to robione w ZWCad 2017). Dziwne, że śruby są stretchowane, a polilinie już nie....

Posted

Generalnie problem leży w poliliniach utworzonych przy zmiennej PLINETYPE=0 (stary typ polilinii pamiętający czasy ACAD14).

Domyślnie obecnie jest ona ustawiona na wartość 2 i przy tej wartości nie ma problemu (przy wartości 1 również).

Prześlemy informacje do ZWSOFT.

Nie ma szybkiego sposobu na konwersje starego typu na nowy, jedynie rozbicie i poleceniem PEDIT odtworzenie polilinii (zmienna PLINETYPE powinna być ustawiona na wartość 2).

• 2 months later...
Posted
16 godzin temu, dmatusz3 napisał:

Czy może Pan potwierdzić, że rozciąganie działa poprawnie (vernum = "2017.09.18(21849)_x64" (tylko do odczytu))?

Dzień dobry,

potwierdzam, że problem został rozwiązany. Obiekty przedstawione przez Pana na GIFie oraz inne, o których pisałem są stretchowane poprawnie. Sprawdziłem na kilku plikach i na żadnym nie było problemu stretchowania. Dziękuję.

• 2 weeks later...
  • dmatusz3 changed the title to ZWCad 2017 SP3.2 - stretch [rozwiązany]
  • dmatusz3 locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.