Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z plikiem dwg otwieranym w ZWCad 2017 PRO vernum = "2017.06.22(18776)_x64".

Po otwarciu nie mogę w pliku niczego narysować, ani zaznaczyć kombinacją klawiszy CTRL+A.
Ogólnie działa to tak - wywołuję komendę linia lub Polilinia, próbuję narysować jakiś odcinek, ale niestety nic nie pokazuje/zapisuje się na ekranie. Zmieniałem warstwy, próbowałem zapisać plik na nowo i nic. Nie mogę niczego narysować w pliku.
Podobnie z komendą CTRL+A (zaznacz wszystko). Program nie reaguje.

W tym konkretnym pliku nie ma już elementów (został wyczyszczony), ale był to rysunek, który składał się z różnych obiektów (ponad 550 obiektów).
Pomimo wyczyszczenia pliku problem ciągle występuje...
W ZWCad+ 2015 oraz w innych  CADach mogę rysować bez żadnych problemów, mogę za każdym razem zaznaczyć obiekty kombinacją klawiszy CTRL+A, a w obecnej wersji niestety nie...
Proszę innych użytkowników aktualnej wersji ZWCada o sprawdzenie czy mają podobne problemy? Sprawa dość pilna, bo dostaję bardzo dużo takich rysunków i w każdym mam to samo....
Z góry dziękuję za pomoc.

Rysunek_001.dwg

Opublikowano

Witam,

po zamieszczeniu posta, spróbowałem usunąć karty w pliku i wtedy program uległ awarii i wyłączył się.
Po ponownym uruchomieniu plik zaczął działać poprawnie.

Załączam raport z błędu krytycznego, może będą jakieś informacje, które pomogą wyjaśnić przyczynę takiego zblokowania się pliku...
Następnym razem spróbuję nagrać film, żeby zobrazować problem.

CrashReport.zip

Opublikowano (edytowane)

Witam,

czy w załączonym przeze mnie CrashReport są zawarte informacje, które pomogą wyjaśnić dlaczego program wiesza się (blokuje się)?
Cały czas mam problem z blokowaniem się plików dwg otwieranych w ZWCad 2017. Pracuję chwile na kilku otwartych plikach i nagle program blokuje się, że w kolejnym otartym pliku dwg nie mogę ani dodać linii/polilinii ani zaznaczyć całości rysunku kombinacją klawiszy CTRL+A. Postaram się przy następnej okazji nagrać film z objawami.

Wyłączenie i uruchomienie programu przywraca sprawność. Denerwujące w przypadku, gdy mam otwartych 8-10 rysunków i muszę je co chwilę zapisywać i zamykać, żeby zaraz znowu otworzyć te same pliki....

Edytowane przez Chris