Chris Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Witam, posiadam ZWCada 2017 PRO vernum = "2017.06.22(18776)_x64". Nie wiem czy temat był poruszany, dlatego założyłem nowy. Próbuję użyć funkcji wybór selektywny, ale nie widzę żadnego efektu. Na dole okna mam zaznaczoną ikonkę, że funkcja jest włączona. Znalazłem na stronie:https://www.zwcad.pl/wyszukiwanie-w-bazie-wiedzy/45-jak-to-zrobic-w-zwcad/309-jak-zaznaczyc-nakladajace-sie-obiekty-w-zwcad.html informacje jak operować funkcją i niestety nie ma żadnego efektu. Co prawda poradnik odnosi się do ZWCada+ ale wydaje mi się, że powinno działać to podobnie. Czy należy uruchomić jeszcze coś prócz ikonki na dolnym pasku (jakieś dodatkowe ustawienia w opcjach programu)? Czy po prostu funkcja jest, ale nie działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Dzień dobry, Sprawdziłem na tej samej wersji i lewy shift ze spacją przełącza pomiędzy nałożonymi obiektami. Zmienną SELECTIONCYCLING mam ustawioną na 1. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 18 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Witam, proszę spróbować przy takich ustawieniach jak na załączonym screenie. We wcześniejszej wersji programu ZWCad+ 2015 (i innych cadach) polecenie wybieranie cykliczne działa również gdy mam ustawienia jak na załączonym screenie. W obecnej wersji przy takich ustawieniach funkcja nie działa. Nie ma żadnej reakcji na kombinację klawiszy lewy Shift+spacja przy zmiennej SELECTIONCYCLING=1. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi