jacnightingale Posted July 17, 2017 Report Share Posted July 17, 2017 Witam, czy na dzień dzisiejszy istnieje możliwość tworzenia znaków F-6 w nakładce ZWTraffic? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
icholewa Posted July 17, 2017 Report Share Posted July 17, 2017 Witam serdecznie, Tak, jest możliwość stworzenia tablic F-6. Służy do tego pasek narzędzi E. Bardzo przykładowy screen poniżej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacnightingale Posted July 17, 2017 Author Report Share Posted July 17, 2017 Czyli to jest tak naprawdę tworzenie znaków na piechotę? U mnie to nie działa tak jakbym sobie to wyobrażał, nie da się wstawić normalnego tła i tworzenie znaków wcale nie jest intuicyjne. Nie tworzy się żadne opis znaku, "linia odnosząca" itd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
icholewa Posted July 17, 2017 Report Share Posted July 17, 2017 Niestety osobny moduł do tworzenia tego typu znaków nie jest wprowadzony do aplikacji. Jest możliwość wykorzystania istniejących funkcji do stworzenia tablic tak jak Pan określił "na piechotę". Tło znaku możemy wstawić w kolorze zielonym lub niebieskim, co Pan rozumie pod pojęciem "normalne tło"? Chętnie zapoznamy się z pomysłem stworzenia nowej funkcjonalności do tego typu tablic. Hania 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacnightingale Posted July 17, 2017 Author Report Share Posted July 17, 2017 5 godzin temu, ikubica napisał: Tło znaku możemy wstawić w kolorze zielonym lub niebieskim, co Pan rozumie pod pojęciem "normalne tło"? U mnie tło wstawia się w jednym rozmiarze i nie ma możliwości zmiany jego rozmiarów. Mogłoby powstać coś na styl tworzenia "oznaczenia pasów ruchu". W każdym razie aktualne rozwiązanie jest według mnie niefunkcjonalne i niczym nie różni się od rysowania znaków bez niniejszej nakładki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruszynski Posted July 18, 2017 Report Share Posted July 18, 2017 Możemy wprowadzić w zasadzie dowolną funkcjonalność do naszych nakładek, potrzebujemy na to tylko pomysłu i czasu. Czy może Pan opisać szczegółowo jak chciałby Pan korzystać z programu? Może przygotuje Pan jakąś "makietę" okna dialogowego choćby na kartce długopisem i prześle Pan zdjęcie? Hania and tolosek 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts