mreason Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Witam, Posiadam ZWCAD Pro ale nie mogę wstawić mapy w formacie pdf- wyskakuje komunikat: "Błedny, lub niobsługiwany format pliku" Czy jakiś pomysł dlaczego tak się dzieje? Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Którą wersję programu Pani posiada? Proszę wpisać vernum w wierszu poleceń. Posiadam wersję ZWCad 2017 SP3.2 VERNUM = "2017.06.07(18304)_x64". U siebie mogę wstawić plik pdf do rysunku zarówno poprzez przeciągnięcie ikony pliku do okna jak i poprzez wstawienie obiektu OLE. Sama obsługa wstawionych plików pdf to już inna sprawa (wg mnie słabo dopracowane...), ale wstawić można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Dzień dobry, Dla wersji 2017 PRO został stworzony konwerter PDF (darmowy) - można go sobie pobrać: https://www.zwcad.pl/zwcad-plus-2017/kilka-nowosci-i-ulepszen-zwcad/556-wczytanie-plik-pdf-do-edycji.html Następnie rozpakować i z ZWCAD, przez polecenie _appload (AP) dodać, wczytać i dodać do listy startowej odpowiedni dla systemu operacyjnego plik PDFConverter.zrx. Aktywują się wówczas polecenia umożliwiające wczytanie PDF: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mreason Opublikowano 23 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Po wpisaniu polecenia vernum wyskakuje mi : VERNUM = "2016.09.30(10203)_Win32" (tylko do odczytu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 W takim razie, sugeruję przy okazji zwrócić licencję, odinstalować i zainstalować najnowszą wersję: https://jakicad.pl/pobierz/691/ZWCAD_2017_SP3.2_PLK_Win_32bit.exe https://jakicad.pl/pobierz/688/ZWCAD_2017_SP3.2_ENU_Win_32bit.exe i ponownie aktywować licencję. (potem można załadować konwerter - jak wyżej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mreason Opublikowano 23 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Dziękuję, skoro nie ma innego wyjścia... A przy okazji jeszcze dopytam o ten konwerter Po pobraniu mam folder x64 i x86 a mam system 32 bitowy. Czy w takim razie mogę któryś z nich pobrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Tak, x86 jest do wersji 32 bit. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mreason Opublikowano 23 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Dziękuję, Pozdrawiam również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Jeszcze jedno - może powiedzie się update, zamiast reinstalacji. Nie próbowaliśmy przeskoku z tak starej, na aktualną wersję, ale warto spróbować polecenia _checkupdate. Może znajdzie aktualizację i ułatwi tę akcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi