Recommended Posts

Posted

Witam,

Mam problem z programem. I dodam że zdarzyło się to kilka razy.

Pracując w programie, program zapisuje zmiany automatycznie (widać to na pasku), w najmniej oczekiwanym momencie (wydaje mi się że przy rozbijaniu bloków) wyskakuje komunikat że program przestał działać i trzeba go zamknąć. Po ponownym otwarciu rysunku na którym pracowałem okazuje się, że rysunek jest w wersji z dnia poprzedniego lub w wersji którą sam osobiście zapisałem w trakcie pracy (z ręki). Proszę o podpowiedź co się dzieje złego z programem czy może ja robić coś nie tak ?? Dlaczego rysunek się automatycznie nie nadpisuje. Czy jest w programie jakiś tajemny folder gdzie można znaleźć ostatnie wersje rysunku ??

Posted

Po awarii ZWCADa razem z rysunkiem otwiera mi się okienko 'Drawing Recovery', w którym mogę znaleźć automatyczne backupy poszczególnych plików w odpowiednim folderze (każdy plik ma własny folder z kopiami bezpieczeństwa).

Drawing Recovery Manager

Okienko 'Drawing Recovery' można otworzyć też z menu: File -> Drawing Utilities -> Drawing Recovery Manager... (korzystam z wersji EN, więc nie znam odpowiedników z wersji polskiej ZWCADa).

Jak znaleźć Drawing Recovery Manager w ZWCAD