Chris Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Witam, zauważyłem w ZWCad 2017 błąd w oznaczeniu skrótów dla rozwinięcia komend np. MOVE czy COPY. Te komendy (i inne zresztą też) mają możliwość dodatkowych opcji po wywołaniu komendy i naciśnięciu odpowiedniego klawisza. Np. narysowałem polilinię, skopiowałem ją kilka razy. Przypomniałem sobie, że muszę skopiować ją raz jeszcze. Nie muszę wybierać jej na ekranie myszką, wystarczy, że wywołam komendę COPY, a następnie nacisnę klawisz P i zatwierdzę (enterem, spacją lub PPM). Powinien podświetlić się obiekt (lub grupa obiektów), który był ostatnio wybrany w komendzie COPY. Tutaj pojawia się problem. Po pierwsze ZWCad 2017 ma błędnie oznaczony skrót POPRZEDNI. Wg programu wystarczy wybrać O (pOprzedni), ale ono jest już przypisane do innego skrótu (Okno). Myślałem, że może to ma być 0 (zero), ale również nie działa. Skrót ten to PO (więc zapis w programie powinien wyglądać tak: POprzedni a jest pOprzedni). Zastanawiam się dlaczego nie mogło pozostać P jak w poprzedniej wersji... Druga sprawa dotyczy różnic w oznaczeniu skrótów między wersją 2017 i +2015. Dlaczego wprowadzono takie zmiany? Czy ktoś specjalnie utrudnia życie użytkownikom programu? Czy jest ewentualnie możliwość modyfikacji tych ustawień przez użytkownika? Poniżej załączam porównanie dla ZWCada 2017 i ZWCada +2015. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Witam, faktycznie jest konflikt skrótów w wersji polskiej. Prześlemy to do korekty. Proszę zamiast p wpisać _p, lub po. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 17 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Oznaczenie skrótu nie zostało poprawione. Czy możliwe jest dopasowanie oznaczeń skrótów do wersji ZWCad+ 2015? Byłoby dużo łatwiej, gdyby skróty kolejnych wersji programu pokrywały się w tych samych funkcjach... Niestety jest kilka funkcji, których oznaczenia skrótów rozwinięć funkcji różnią się między wersją 2015 i 2017... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi