Bartek1977 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 W czasie edycji tekstu na wymiarach, w momencie, gdy najadę na linię wymiarową pojawiają się opisy punktów charakterystycznych, które nie znikają dopóki np. nie przesunę obszaru rysunku kółkiem myszy. Myślę, że filmik dokładnie wyjaśni o co mi chodzi. Trochę to irytujące, bo chcąc zatwierdzić zmianę tekstu, klikam poza oknem edycji i często właśnie trafiam na ten opis :/ OPIS2.mp4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Czy to się dzieje na każdym rysunku? Jak często to występuje? Nie za bardzo udało mi się to uzyskać. Może kawałek rysunku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1977 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 W każdym rysunku. Proszę zaznaczyć wszystko w lokalizacji względem obiektu, może złapie jakiś punkt. Ja robię to tak: klikam dwa razy na wymiar (nie używam polecenia ddedit), kolejne wymiary zaznaczam już pojedynczym kliknięciem tak jak na filmiku. Proszę również spróbować dłużej przytrzymać kursor na linii wymiarowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Mam zaznaczone wszystko. Wprowadziłem również dodatkowe kąty do śledzenia biegunowego. Procedurę edycji mam taką samą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1977 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 (edytowane) Za każdym razem niech Pan spróbuje kliknąć dwa razy na linię, wtedy właśnie się tak dzieje. Zawsze robię to automatycznie i nie zwróciłem na to uwagi W pracy mam 2015, a tam wystarczy raz kliknąć na tekst, żeby od razu można go było nadpisac. Bardzo mi tego brakuje w nowej wersji. Edytowane 24 Kwietnia 2017 przez Bartek1977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Tak, teraz udało mi się powtórzyć. Klikając ponownie w linię wymiarową już po wprowadzeniu w tryb edycji może się wyświetlić etykieta uchwytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1977 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Da się to jakoś wyłączyć? Czy to jest błąd? W 2015 nie ma czegoś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Proszę spróbować wyłączyć opisy uchwytów (polecenie _options). pawmal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1977 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Takie to proste... Ale mimo wszystko znaczniki w tym przypadku chyba nie powinny się pojawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi