kruk Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2017 vernum = "2017.03.31(15430)_x64" (tylko do odczytu) Szybki wybór nie dodaje nowych wskazań do aktualnego zbioru wskazań i odznacza wcześniej wybrane obiekty. Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Czy ma Pan zaznaczoną tę opcję? Cytuj
kruk Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2017 (edytowane) Tak, mam to zaznaczone. Po próbie dodania drugiego szybkiego wyboru nie mam żadnych obiektów zaznaczonych, zarówno z pierwszego jak i drugiego kryterium. Dodam, że próbowałem wybrać dwie warstwy, być może przy innych obiektach będzie działać poprawnie. Sprawdzałem na kilku plikach i różnych warstwach. Edytowane 8 Kwietnia 2017 przez kruk Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Sprawdziłem to na kilku plikach i wydaje mi się, że problem może leżeć w logice tego okna. W 2015 jeśli zaznaczymy "Dodanie do aktualnego zbioru wskazań" to wiersz "Zastosuj do" zmienia się na "Cały rysunek". W 2017 jeśli ponownie wywołamy okno szukania (a są zaznaczone obiekty) to szuka domyślnie wśród wybranych. Proszę po pierwszym wyborze przestawić pole "Zastosuj do" na "Cały rysunek" EDIT: A dokładnie rzecz ujmując "Dodaj do aktualnego zbioru wskazań" powinno wymuszać "Cały rysunek". I tak się dzieje, ale po ponownym otwarciu okna, jeśli są zaznaczone elementy to można użyć obu opcji jednocześnie, co powoduje odznaczenie elementów. Cytuj
kruk Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2017 (edytowane) Tak rzeczywiście w tym był problem, gdy jest zaznaczone "dodaj do aktualnego zbioru wskazań" opcja "aktualnie wybrany" powinna być niedostępna. Odznaczenie i ponowne zaznaczenie kwadracika przy " dodaj do aktualnego zbioru wskazań" naprawia sytuację, ale na krótko ponowne wywołanie okna szybkiego wyboru i znowu jest domyślnie "aktualnie wybrany". To jest trochę uciążliwe i wymaga jednak poprawienia. Edytowane 8 Kwietnia 2017 przez kruk Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Dzięki za informacje. W poniedziałek prześlę informacje aby to zmienili. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi