kruk Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 vernum = "2017.03.31(15430)_x64" (tylko do odczytu) Szybki wybór nie dodaje nowych wskazań do aktualnego zbioru wskazań i odznacza wcześniej wybrane obiekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Czy ma Pan zaznaczoną tę opcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruk Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 (edytowane) Tak, mam to zaznaczone. Po próbie dodania drugiego szybkiego wyboru nie mam żadnych obiektów zaznaczonych, zarówno z pierwszego jak i drugiego kryterium. Dodam, że próbowałem wybrać dwie warstwy, być może przy innych obiektach będzie działać poprawnie. Sprawdzałem na kilku plikach i różnych warstwach. Edytowane 8 Kwietnia 2017 przez kruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Sprawdziłem to na kilku plikach i wydaje mi się, że problem może leżeć w logice tego okna. W 2015 jeśli zaznaczymy "Dodanie do aktualnego zbioru wskazań" to wiersz "Zastosuj do" zmienia się na "Cały rysunek". W 2017 jeśli ponownie wywołamy okno szukania (a są zaznaczone obiekty) to szuka domyślnie wśród wybranych. Proszę po pierwszym wyborze przestawić pole "Zastosuj do" na "Cały rysunek" EDIT: A dokładnie rzecz ujmując "Dodaj do aktualnego zbioru wskazań" powinno wymuszać "Cały rysunek". I tak się dzieje, ale po ponownym otwarciu okna, jeśli są zaznaczone elementy to można użyć obu opcji jednocześnie, co powoduje odznaczenie elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruk Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 (edytowane) Tak rzeczywiście w tym był problem, gdy jest zaznaczone "dodaj do aktualnego zbioru wskazań" opcja "aktualnie wybrany" powinna być niedostępna. Odznaczenie i ponowne zaznaczenie kwadracika przy " dodaj do aktualnego zbioru wskazań" naprawia sytuację, ale na krótko ponowne wywołanie okna szybkiego wyboru i znowu jest domyślnie "aktualnie wybrany". To jest trochę uciążliwe i wymaga jednak poprawienia. Edytowane 8 Kwietnia 2017 przez kruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Dzięki za informacje. W poniedziałek prześlę informacje aby to zmienili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi