Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W końcu pojawił się ZWCad 2017 SP3 vernum = "2017.03.31(15430)_x64" (tylko do odczytu)

Testy rozpoczęte...

Funkcja trim (utnij) ciągle jest niedopracowana.

Proszę spróbować uciąć (wyciąć) linię wskazaną strzałkami w załączonym pliku, ale nie wskazując zakres wycięcia (przez wybranie dwóch prostopadłych linii), a przez zatwierdzenie enterem wyboru opcji wycinania dowolnego zakresu wyznaczonego przez dwa najbliżej znajdujące się obiekty (linie. polilinie). Inaczej pisząc wybieramy komendę, a następnie klikamy raz jeszcze enter/spację/PPM i wybieramy linię, która ma być ucięta...

Funkcja powinna działać trochę inaczej...

Rysunek1.dwg

Gdyby były jakieś wątpliwości mogę podesłać filmik, niestety tutaj już się nie zmieści... (BTW: może warto pomyśleć o zwiększeniu ilości danych, które można wstawić na forum? Tym bardziej, że ograniczenie jest przypisane do konta, a nie czasowo)

Opublikowano (edytowane)

potwierdzam ....
trim-test2.jpg.9a826f3e411bdc1ae27965a0778e8a40.jpg

ale zawsze takie "mankamenty" można obejść ;)
trim-test1.jpg.873a4fad785361e5d16f9e8fd49a24ac.jpg

moja hipoteza ...problem dotyczy polilinii...bo rozbicie np. do linii nie robi tego "problemu"

Edytowane przez Martin_S
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Martin_S napisał:

potwierdzam ....

ale zawsze takie "mankamenty" można obejść ;)

A nie powinno być tak, że program powinien działać zgodnie ze specyfikacją a nie za pomocą "wytrychów"? Czy może mamy pozbyć się dotychczasowych nawyków na rzecz "idzie nowe"?

Edytowane przez perlon
Opublikowano

Uważam że kompatybilność wsteczna powinna być zachowana o ile jest poprawna z wiedza techniczna i normami, "sztuka budowlaną" ....  dla mnie minimum dla 2017 jest to żeby było nie "gorsze " od 2015+ ;)

- jest jeszcze problem z atrybutami do wyprostowania ;)