Chris Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2017 W końcu pojawił się ZWCad 2017 SP3 vernum = "2017.03.31(15430)_x64" (tylko do odczytu) Testy rozpoczęte... Funkcja trim (utnij) ciągle jest niedopracowana. Proszę spróbować uciąć (wyciąć) linię wskazaną strzałkami w załączonym pliku, ale nie wskazując zakres wycięcia (przez wybranie dwóch prostopadłych linii), a przez zatwierdzenie enterem wyboru opcji wycinania dowolnego zakresu wyznaczonego przez dwa najbliżej znajdujące się obiekty (linie. polilinie). Inaczej pisząc wybieramy komendę, a następnie klikamy raz jeszcze enter/spację/PPM i wybieramy linię, która ma być ucięta... Funkcja powinna działać trochę inaczej... Rysunek1.dwg Gdyby były jakieś wątpliwości mogę podesłać filmik, niestety tutaj już się nie zmieści... (BTW: może warto pomyśleć o zwiększeniu ilości danych, które można wstawić na forum? Tym bardziej, że ograniczenie jest przypisane do konta, a nie czasowo) Cytuj
Martin_S Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2017 (edytowane) potwierdzam .... ale zawsze takie "mankamenty" można obejść ;) moja hipoteza ...problem dotyczy polilinii...bo rozbicie np. do linii nie robi tego "problemu" Edytowane 2 Kwietnia 2017 przez Martin_S Cytuj
perlon Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2017 (edytowane) 8 godzin temu, Martin_S napisał: potwierdzam .... ale zawsze takie "mankamenty" można obejść ;) A nie powinno być tak, że program powinien działać zgodnie ze specyfikacją a nie za pomocą "wytrychów"? Czy może mamy pozbyć się dotychczasowych nawyków na rzecz "idzie nowe"? Edytowane 2 Kwietnia 2017 przez perlon Cytuj
Martin_S Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Uważam że kompatybilność wsteczna powinna być zachowana o ile jest poprawna z wiedza techniczna i normami, "sztuka budowlaną" .... dla mnie minimum dla 2017 jest to żeby było nie "gorsze " od 2015+ ;) - jest jeszcze problem z atrybutami do wyprostowania ;) Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Faktycznie w tym przypadku trzeba jeszcze wskazać na początku granicę cięcia. Prześle ten przypadek do supportu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi