kuszatko Posted October 16, 2009 Report Share Posted October 16, 2009 Witam zwcad nie czyta bloków dynamicznych z rysunków cadowskich /dokladnie blok przestaje byc dynamiczny a nawet nie da sie go edytowac/ nie wspominajac juz brak mozliwosci ich tworzenia /przynajmniej ja ich nie znalazlam../ czy przewidujecie uzupelnienie tego wkrotce?? bloki dynamiczne bardzo przyspieszaja prace - mysle ze warto sie za to zabrac pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted October 16, 2009 Report Share Posted October 16, 2009 Witam, ZWCAD nie obsługuje jeszcze dynamicznych bloków. Funkcja będzie dodana w przyszłości, jednak nie jestem w stanie określić terminu. Nie jest to specjalnie popularna funkcja. Jest Pan drugą osobą, która pyta o dynamiczne bloki. Niemniej myślę, że warto byłoby ją wprowadzić. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
2P Posted October 18, 2009 Report Share Posted October 18, 2009 To ja będę trzecią osobą zainteresowaną takimi blokami i jeszcze field. Wydaje mi się, że mimo obecnego małego zainteresowania, jest to potężne narzędzie z ogromną przyszłością. Dużo bardziej potrzebne niż oznaczenie kartki papieru z cieniem w przestrzeni papieru, czy cieniowane hacze - główne ostatnie nowości... Pzdr =2P= Link to comment Share on other sites More sharing options...
cadpc Posted October 18, 2009 Report Share Posted October 18, 2009 Jak w temacie - potęga bloków dynamicznych jest wielka, a zastosowanie ich raz tylko utwierdza osoby w kwestii poznawania oprogramowania! Obiema rękami podpisuję się pod umieszczenieniem tej funkcji w zwcadzie! Piotr Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruzin Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Obsługa bloków dynamiczny jest bardzo wyczekiwana, tak samo jak obsługa wielolinii odniesienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Witam, dziękuję bardzo za sugestie. Postanowiłem stworzyć nowy wątek (ponieważ nie jestem autorem tego, nie mogłem utworzyć ankiety). Proszę wpisać wszelkie propozycje w tym wątku: http://forum.projektuje.net/nowe-funkcje-w-zwcad-vt216.htm Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merlin-hs Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Witam, Odgrzebuję stary temat. Wiem że minęło kilka lat, ale się zastanawiam czy są już dostępne bloki dynamiczne w zwcad ? jakoś ich nie potrafię znaleźć . Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted March 11, 2013 Report Share Posted March 11, 2013 Witam Bloki dynamiczne nie są jeszcze dostępne w ZWCAD. Pozdrawam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merlin-hs Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 A czy wie Pan czy są jakieś plany wprowadzenia bloków dynamicznych w ZWCAD(+) ? Trochę szkoda że już tyle lat minęło a ich jeszcze nie ma. Nawet inny_cad już je wprowadził. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 Witam Szacujemy, że bloki dynamiczne będą w wersji 2013. Za dwa miesiące powinna być dostępna wersja beta. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts