alf Posted February 14, 2017 Report Share Posted February 14, 2017 czy można zmienić globalnie wybrane texty wieloliniowe tak by to co jest w środku było zgodne ze stylem mtextu? Mam od kogoś mtexty tak że wyświetlają mi się linijki zgodnie z ustawieniem stylu mtextu, oprócz ostatniej, która ma ręcznie poprawioną czcionkę na inną, chciałabym to poprawić. Ręcznie to kupa klikania. Da się to zrobić z zw lub za pomocą jakiegoś lispa?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alf Posted December 20, 2018 Author Report Share Posted December 20, 2018 (edited) odświeżam problem..może ktos juz znalazl rozwiązanie.. co prawda już lisp powstał ale częściowo rozwiązujący problemu (zmianę koloru na by layer) pozostał problem zmiany stylu mtekstu na taki by był zgodny ze stylem tekstu oraz pozostałe formatowania, które użytwownik wykonuje w edutorze mtextu, na bylayer lub zgodne z warstwą, własciosciami domyślnymi dla danego stylu tekstu.. Edited December 20, 2018 by alf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Klaczek Posted December 21, 2018 Report Share Posted December 21, 2018 Dzień dobry, Jest w sieci wiele rozwiązań dla tego problemu, ale to wydaje się najbardziej uniwersalne: https://cadabyss.wordpress.com/2010/01/04/stripmtext-v5-0/ alf 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alf Posted December 21, 2018 Author Report Share Posted December 21, 2018 Faktycznie b. wygodne rozwiązanie, nie szukałam w sieci zbyt skutecznie.. brakuje mi np w zestawie skreśleń, ale to i tak załatwia 99% problemów z bałabanem w mtextach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts