alf Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 czy można zmienić globalnie wybrane texty wieloliniowe tak by to co jest w środku było zgodne ze stylem mtextu? Mam od kogoś mtexty tak że wyświetlają mi się linijki zgodnie z ustawieniem stylu mtextu, oprócz ostatniej, która ma ręcznie poprawioną czcionkę na inną, chciałabym to poprawić. Ręcznie to kupa klikania. Da się to zrobić z zw lub za pomocą jakiegoś lispa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 20 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 (edytowane) odświeżam problem..może ktos juz znalazl rozwiązanie.. co prawda już lisp powstał ale częściowo rozwiązujący problemu (zmianę koloru na by layer) pozostał problem zmiany stylu mtekstu na taki by był zgodny ze stylem tekstu oraz pozostałe formatowania, które użytwownik wykonuje w edutorze mtextu, na bylayer lub zgodne z warstwą, własciosciami domyślnymi dla danego stylu tekstu.. Edytowane 20 Grudnia 2018 przez alf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Dzień dobry, Jest w sieci wiele rozwiązań dla tego problemu, ale to wydaje się najbardziej uniwersalne: https://cadabyss.wordpress.com/2010/01/04/stripmtext-v5-0/ alf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 21 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Faktycznie b. wygodne rozwiązanie, nie szukałam w sieci zbyt skutecznie.. brakuje mi np w zestawie skreśleń, ale to i tak załatwia 99% problemów z bałabanem w mtextach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi