Bartek1977 Opublikowano 1 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 (edytowane) Mysz zgodna z HID Edytowane 1 Marca 2018 przez Bartek1977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Witam, rzeczywiście możliwe jest, że w trakcie poruszania myszą program przepuszcza komendy wywoływane PPM. Sprawdziłem u siebie i w przypadku nieruchomego wskaźnika myszy program przyjmuje komendy bez problemu. 3mam kciuki za znalezienie i rozwiązanie problemu. Mój sterownik myszy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 1 godzinę temu, Bartek1977 napisał: Mysz zgodna z HID Dzięki i proszę o podanie jaki to model myszki. Sprawdzamy działanie PPM pod różnymi kątami i mamy obecnie kilka wniosków, ale generalnie wygląda to tak, że z pewnymi myszkami działa wszystko bez problemu natomiast pewne myszki przepuszczają kliknięcia w połączeniu z ruchem wskaźnika. Sterownik raczej nie ma znaczenia, jedyna część wspólna - nie znaleźliśmy ani jednej myszki z dwoma przyciskami i kółkiem, z którą byłby problem, natomiast generalnie problemy pojawiają się na niektórych modelach myszek z większymi ilościami przycisków. Na komputerach gdzie nie było problemu, podłączamy inną mysz i gubią się kliknięcia. Widać to nawet przy podłączeniu dwóch myszy do komputera, na jednej jest OK, natomiast na drugiej można uzyskać taki efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 (edytowane) W moim przypadku jest to mysz Logitech G602 (bezprzewodowa). System Windows 7 PRO x64. Edytowane 1 Marca 2018 przez Chris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1977 Opublikowano 1 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 A4 Tech Oscar X710 przewodowa Logitech B100 i Dell MS111 (zwykłe dwuprzyciskowe) też gubiły kliknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 19 minut temu, Bartek1977 napisał: Logitech B100 i Dell MS111 (zwykłe dwuprzyciskowe) też gubiły kliknięcia. Kiedy? B100 testowaliśmy teraz i nie ma najmniejszego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1977 Opublikowano 1 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Sprawdzę dziś wieczorem, żeby być pewnym na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Przetestowałem myszkę B100 na swoim laptopie, na którym normalnie używam Logitech G602. Test był krótki, ale przez te kilka minut nie zauważyłem problemów z przepuszczaniem komend przez PPM. Widać jakąś nadzieję na znalezienie i wyeliminowanie problemu w kodzie programu... Oby szybko udało się rozwiązać ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1977 Opublikowano 2 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Rzeczywiście nie gubi komend (B100) Wcześniej używałem tej myszki na dość słabym laptopie, więc szybkość jego działania mogła mnie zmylić. Podpiąłem do komputera stacjonarnego i przez około pół godziny testowania nie zauważyłem problemu. Jest światełko w tunelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Dziękuję za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koli28 Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 U mnie też się to potwierdza. Na Tracer Recon problem występuje a na bezprzewodowym Legitechu M185 wszystko działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1977 Opublikowano 31 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 ZWCAD 2019 Beta Myślę, że się udało Nie zauważyłem problemu w tej wersji programu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 11 minut temu, Bartek1977 napisał: ZWCAD 2019 Beta Myślę, że się udało Nie zauważyłem problemu w tej wersji programu. Potwierdzam. U mnie podobnie jak u @Bartek1977 problemu nie udało się powtórzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi