Bartek1977 Posted December 2, 2016 Report Posted December 2, 2016 Zwcad 2017 v.2016.11.14(11574)_x64 Już kiedyś pisałem o problemie z poleceniem _FILTER, ale teraz już wiem dokładniej o co chodzi. Dopóki mam na liście filtrów po jednej właściwości (np. jedna warstwa i jeden kolor) program wyszukuje dobrze elementy rysunku, lecz gdy dodam drugą warstwę lub kolor - nic nie znajduje. Proszę o zwrócenie na to uwagi, bo sprawdzałem ZWCAD+ 2015 i tam też źle wyszukuje. W autocadzie wyszukiwanie działa bez problemów, można na raz zaznaczyć kila warstw i od razu je znajduje. Wiem, że jest inteligentny wybór, ale chodzi mi o zaznaczanie w wybranym obszarze rysunku, a nie na całym.
dmatusz3 Posted December 2, 2016 Report Posted December 2, 2016 Zatem zróbmy mały test. Oto rysunek: dwie lewe kolumny są na "Warstwa1" a dwie prawe na "0". Kolory są jak widać, ale dolny wiersz jest ustawiony "Jak warstwa". Poszukajmy za pomocą polecenia 1 godzinę temu, Bartek1977 napisał: _FILTER następujące obiekty: różowe wymiary leżące na warstwie "Warstwa1" oraz linie czerwone i różowe (warstwa obojętna). A tutaj wynik działania polecenia.
Bartek1977 Posted December 2, 2016 Author Report Posted December 2, 2016 Zwracam honor. Miałem ustawione "and" zamiast "or". Wszystko działa jak szybciej wywołać polecenie filter? Ma swoją ikonę lub skrót? Bo _find i szukaj grafiki nie działa zaznaczanie
Recommended Posts