jacnightingale Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 (edytowane) vernum = "2016.11.14(11574)_x64" Cześć. Dzisiaj napotkałem na problem podczas podglądu wydruku. Praktycznie całość podglądu jest na czarno. Na szczęści wydruk pomimo takiego podglądu jest prawidłowy. Kolejnym problemem jest wydruk obrazów rastrowych. Są one drukowane względem orientacji papieru. Pomimo tego, że w arkuszu ustawimy sobie wszystko odpowiednio to one same się obracają podczas wydruku. Edytowane 28 Listopada 2016 przez jacnightingale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 8 minut temu, jacnightingale napisał: Dzisiaj napotkałem na problem podczas podglądu wydruku. Praktycznie całość podglądu jest na czarno. Na szczęści wydruk pomimo takiego podglądu jest prawidłowy. Czy moglibyśmy o przesłanie takiego rysunku poprzez wiadomość prywatną? 9 minut temu, jacnightingale napisał: Kolejnym problemem jest wydruk obrazów rastrowych. Są one drukowane względem orientacji papieru. Pomimo tego, że w arkuszu ustawimy sobie wszystko odpowiednio to one same się obracają podczas wydruku. Natrafiliśmy na taki problem kilka dni temu, ale dotyczył on tylko wbudowanej drukarki DWG2PDF w pewnych przypadkach.. Na zewnętrznej drukarce PDF oraz fizycznej wszystko było poprawnie. Czy tak jest też u Pana? Problem został zgłoszony, sprawdzę datę rozwiązania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacnightingale Opublikowano 28 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Ad 1. Wysłałem prywatną wiadomość z rysunkiem, w którym występuje błąd. Ad 2. Tak, pisałem o wbudowanej drukarce DWG2PDF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 1 godzinę temu, jacnightingale napisał: Ad 1. Wysłałem prywatną wiadomość z rysunkiem, w którym występuje błąd. Tak, dziękuję, otrzymaliśmy analizujemy rysunek. 1 godzinę temu, jacnightingale napisał: Ad 2. Tak, pisałem o wbudowanej drukarce DWG2PDF. Dziękuję za informacje, sprawdziłem status. Problem jest zaplanowany do rozwiązania przy najbliższej aktualizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Sprawdziłem dzisiaj problemy na nowej wersji ZWCAD 2017 SP1.3 : podgląd wydruku - jest już poprawnie, obroty rastrów w pewnych sytuacjach (jak powyżej) - we wszystkich przypadkach, które mieliśmy problem został rozwiązany. Proszę o sprawdzenie, zamknę teraz temat. Gdyby występowały jeszcze taki problem z wydrukiem na innych rysunkach, to proszę o informacje otworzę go ponownie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi