karuul Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 (edytowane) WItam mam problem z instalacja zwcad 2017 po ściągnięciu pliku uruchamiam go, wypakowuje się, opala się kreator instalacji klikam zainstaluj i nic sie nie dzieje poza tym, że przycisk zainstaluj robi się szary a przy zwcad 2017 jest zielony ptaszek.Dodam jeszcze,że mam zainstalowaną wersję rc której nie mogę odinstalować przez plik w folderze programu (w panelu sterowania niema zwcad) może to ma jakiś związek. Przy próbie deinstalacji wyrzuca komunikat "Nie znaleziono punktu wejścia procedury RegDeleteTreeW w bibliotece ADVAPI32.dll" vernum:2016.09.30(10203) Edytowane 16 Listopada 2016 przez karuul Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Witam Aby odinstalować ZWCAD 2017, proszę uruchomić pasek poleceń Windows poprzez Start->Uruchom->cmd i wkleić nast. linki: MsiExec.exe /X{26A7C767-A001-0000-A001-F87888BABDCA} oraz: MsiExec.exe /X{26A7C767-A001-1045-A101-F87888BABDCA} dla wersji ENG - drugi będzie taki: MsiExec.exe /X{26A7C767-A001-1033-A101-F87888BABDCA} Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JasW Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Zarejestrowałem podobne problemy. Niestety nie udało mi się znaleźć wyjasnienia a rozwiażania raczej siłowe: Symptomy u mnie : 1. Identyczne objawy jak u Pana. Nie znalazłem eleganckiego rozwiązania, po prostu z backupa odtworzyłem cały Win7 . Nie pamietam dokladnie ale może zainstalowałem równolegle dwa ZWCAD'y w róznych wersjach kernela : Od strony systemu są wtedy kłopoty. Np. ZWCAD'a 2017 ( vernum 10726) i Architecture mającą w rejestrze część danych wspólnych. Powoduje to pomieszanie dll i i wpisów w rejestrze dot GUID obiektów OLE . Instalator bezwzględnie powinien ostrzec o wykryciu równoległej innej wersji kernela ZWCAD'a i odmówić instalacji . Hipoteza: Może instalacje wtedy nie są finalizowane i nastepuje crash bez ostrzeżenia użytkownika co. np powoduje brak utworzenia exeka Uninstall ? Proponuje uczulic na to ZWSOFT. 2. Stwierdziłem także kilkukrotnie, przy testach róznych wersji beta długie czasy instalacji modułu Prerequisities\DotNetFX40 (widać taki katalog ktory tworzy ZWCAD podczas procesu instalacji ) . Moduł ten zawieszał cała instalację. Ja poradziłem sobie niestety znowu siłowo: Kill thread instalatora w Managerze Zadań Windows i równolegle odcięcie komputera od sieci. I dokończenie instalacji z odcięta siecią. Technologia DotNET to strasznie zamulający element Windows o dosyć miernej reputacji. Jako programista jak mogę to go unikam ... Pozdrawiam, J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JasW Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 (edytowane) O... Kolega @Adam podal znacznie elegantrze rozwiązanie tuż przede mną. Recovery calego Win7 to skuteczne do bólu rozwiązanie ale to armata na wróble... Mam trochę obawy czy GUID;y z lini komend konkretnych instalek nie będą inne jesli pojawią się podobne problemy w kolejnych edycjach instalatorów. Dziękuję jednak za to rozwiązanie. Pozdrawiam J. Edytowane 17 Listopada 2016 przez JasW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karuul Opublikowano 17 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 (edytowane) Pomogło dziękuje Edytowane 17 Listopada 2016 przez karuul Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi