JasW Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Ostatni priorytetowy dla mnie element w VBA (zgłaszany od ok 2 miesięcy) i teraz niestety ponownie zgłoszony do zwsoft (http://www.zwsoft.com/zwcad_forum/thread-4629-1-1.html): Obsługa obiektu ZCadGroup zrealizowana w vernum=10726 tylko częściowo. a) Dostęp do obiektu już jest ( daje sie przypisać ) np. : Set Group = ThisDrawing.Groups.Item(0) # vernum=10203 error; vernum10727 ok. b) Niiestety chyba słabo wytestowane. Jak chcę pobrać listę obiektów do kolejny błąd : For i=0 to Group.Count-1 Set Ent= Group.Item(i) ; # <- vernum 10726 error End; J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Potwierdzam, pobierając element z grupy otrzymujemy błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patogen. Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 (edytowane) Sprawdźcie tak: Dim Group as Variant For i ... Set Group = ThisDrawing.Groups.Item(i) MsgBox TypeName(Group) Edytowane 10 Listopada 2016 przez patogen. Formatowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Sprawdziłem i działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JasW Opublikowano 10 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 To niestety nie to samo: Dim Group as Variant For i ... Set Group = ThisDrawing.Groups.Item(i) MsgBox TypeName(Group) Powyżej uzyskaliśmy nadal tylko obiekt typu ZCadGroup ( część a) mojego przykładu. Mi chodzi o dostęp do obiektów ZCadEntity których kolekcje przechowują obiekty ZCadGroup np: (kod w jednej linii) : Set Ent=ThisDrawings.Groups.Item(o).Item(0) // Czyli: pobierz pierwszy obiekt ZCadEntity pierwszej grupy J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 No tak, i taki problem przekazałem do ZWSOFT po Pana wczorajszym zgłoszeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patogen. Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 5 godzin temu, JasW napisał: To niestety nie to samo: Ok. Chodziło mi o sprawdzenie jakiego typu zwracane są obiekty i czy na pewno są to ZCadGroup. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patogen. Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 A przepraszam, nie doczytałem wcześniej że chodzi o elementy Group a nie Groups. Sprawdziłem u siebie teraz i ZGroup.Item(n) u mnie zwraca "nothing". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 W najbliższej wersji jeszcze nie będzie to obsługiwane, ale widać że coś przy tym majstrują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JasW Opublikowano 14 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Uprzejmie informuję iż w vernum 12354 z 09.12 rozwiązane. Pozdrawiam J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Dzięki za informacje. Problem rozwiązany. JasW 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi