slawek Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Niedawno stałem się użytkownikiem ZWCADa, wcześniej przez kilka lat korzystałem z innego oprogramowania cad-owskiego ( stąd może naleciałości i przyzwyczajenia ). Proszę o podpowiedź w dwóch zapewne banalnych sprawach, z którymi się borykam w czasie pracy: * mam kłopot podczas rysowania, wymiarowania oraz w procesach edycyjnych z "podczepianiem" się do zadanych punktów lokalizacyjnych. Zdarza się ( z mniejszą lub większą częstotliwością ), że łapię się w bliskości, a nie w punkcie. * co może powodować odwracanie o 180° wartości wymiaru podczas edytowania, a nawet zwykłego przesuwania linii wymiarowej? Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Proszę o podanie numeru kompilacji. Informację tą można uzyskać wpisując polecenie "vernum" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek Opublikowano 9 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 nieaktualne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek Opublikowano 11 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 Wszystkim borykającym się z podobnymi problemami, proponuję zmianę wersji na 2009. Efekt w tej materii jest kolosalny!!!!! .....A teraz udaje się na poszukiwanie niedoskonałości wersji 2009..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludwik Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 Witam! Mam pytanie jak stworzyć grupę elementów, jak dodać do tej grupy kolejne elementy i jak rozbić grupę elementów. W ACAD często z tego korzystałem natomiast w ZWCAD nie potrafię tego zrobić. Mam nadzieję że jest taka funkcja. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 Ja korzystam z wersji angielskiej. Wpisuję "group" i tam jest wszystko co potrzebne. Podejrzewam że w polskiej można wpisać "grupa". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludwik Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 Dziękuję. W polskiej wersji też angielska komenda działa, po polsku niestety nie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 Witam, proszę spojrzeć tutaj http://www.zwcad.pl/ZWCAD_polskie_skroty_klawiaturowe.php Są tutaj wymienione polecenia po angielsku i polsku. Polskie komendy można dograć instalując małą nakładkę. Opis znajduje pod powyższym linkiem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi