Kubek76 Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Na wstępie chciałbym się przywitać. Pracuję od pewnego czasu na dwóch stanowiskach z ZWCAD+2015. Rok temu zainstalowałem ZWCAD+2015 Standard na pierwszy stanowisku. Wcześniej pracowałem na różnych wersjach AutoCAD'a przyzwyczaiłem się do kopiowania obiektów z użyciem uchwytów w następujący sposób. Wybierałem obiekt klikałem LPM na któryś z uchwytów potem PPM i wybierałem przesuń, potem wystarczyło wcisnąć i przytrzymać Ctrl i przenieść/skopiować obiekt w dowolny punkt i LPM zatwierdzić. Na pierwszym stanowisku ZWCAD Standard nie działa kopiowanie z użyciem Ctrl. Myślałem że ZWCAD tak ma ale niedawno zainstalowałem na drugim stanowisku ZWCAD+2015 Pro i okazało się kopiowanie z Ctrl działa jak w AutoCAD. Czy możliwe jest aby to jakoś ustawić aby na 1 stanowisku działało kopiowanie z Ctrl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Witamy na forum. Proszę sprawdzić jaka wersja ZWCAD jest na obu komputerach - polecenie vernum. Sprawdziłem w najnowszym 2015 i także mi działa kopiowanie z CTRL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubek76 Opublikowano 2 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 (edytowane) Na jednym jest +2015 Standard a na drugim +2015 Pro i na Pro działa ok z Ctrl. Sprawdzę dokładnie jeszcze poleceniem vernum Edytowane 2 Listopada 2015 przez Kubek76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubek76 Opublikowano 2 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Sprawdziłem i była to wersja vernum = "2014.11.27(26199)" (tylko do odczytu) Pomogło pobranie i zainstalowanie najnowszej wersji 2015.08.15(27483). Teraz wszystko działa jak należy. Dzięki za naprowadzenie na rodzaj wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barkila Opublikowano 7 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2021 Szukając rozwiązania trafiłam tutaj. Moja wersja to "2017.09.18(21849)_x64". I ten chwyt z Ctrl nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 7 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2021 31 minut temu, barkila napisał: [...] Moja wersja to "2017.09.18(21849)_x64". I ten chwyt z Ctrl nie działa. Wydaje się to najstarszą wersją ZWCAD 2018? Proszę sprawdzić najnowszą: https://jakicad.pl/zwcad?product=77&os=0&v=0&l=all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi