Marek-M Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Testując funkcję CYCLESELECT (LShift+Space) w ZwCAD 2015+ SP3 VERNUM = "2015.08.15(27483)" zauważyłem, że nie wszystkie nakładające się obiekty uczestniczą w cyklicznym przełączaniu. W testowym pliku (załącznik) umieściłem 4 obiekty ze wspólną częścią. CYCLESELECT na wspólnej części podświetla najpierw 1 a później 2 obiekt. Kolejne wciśnięcie LShift+Space niczego nie zmienia i cały czas pozostaje podświetlony obiekt numer 2. Obiektu 3 i 4 w ogóle nie daje się zaznaczyć tą funkcją. Wydaje mi się, że funkcja miała działać trochę inaczej, czyli że wszystkie obiekty nakładające się na siebie powinny się podświetlać a dodatkowo po podświetleniu w moim przypadku 4-tego obiektu powinien ponownie zaznaczyć się obiekt nr 1. Czy ktoś może potwierdzić nieprawidłowe działanie tej funkcji a później zgłosić ją do producenta? ZWCAD2015plus_Cycleselect_4obiekty.dwg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Piszę z głowy, ale SHIFT + Spacja to chyba włącza ten tryb. Kursor musi być w tym momencie nad obiektami.Żeby się przełączać trzeba przytrzymać SHIFT (lub nie) i klikać lewym guzikiem myszki. Prawy guzik myszki chyba wybierał obiekt. Marek-M 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek-M Opublikowano 7 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Piszę z głowy, ale SHIFT + Spacja to chyba włącza ten tryb. Żeby się przełączać trzeba przytrzymać SHIFT i klikać lewym guzikiem myszki. Dziękuję za informację! Faktycznie, trzeba klikać lewym przyciskiem i wtedy można zmieniać zaznaczenie obiektów. Wciśnięcie ENTER przy podświetlonym obiekcie powoduje jego zaznaczenie. Przepraszam za zamieszanie :) Problem rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi