jacektechniczny Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2015 Dzień dobry Mam problem z kopiowaniem całej części rysunku, to znaczy narysowany mam zbiornik z chłodnicą (chłodnica jest jako blok) po zaznaczeniu zbiornika i skopiowaniu na inny rysunek brakuje chłodnicy. Nie pomaga kopiowanie specjalne , z punktem bazowym itd. Nie wiem z czym to jest związane że tego fragmentu nie chce przekopiować. Proszę o porady. Pozdrawiam Jacek Cytuj
pawmal Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2015 Witam Może być tak, że w rysunku znajduje się już blok o takiej samej nazwie lub skopiowana chłodnica jest przesunięta w inne miejsce. W tym drugim przypadku proszę po wklejeniu kliknąć środkowym przyciskiem myszy (rolką) 2x i sprawdzić. Jeśli natomiast w rysunku docelowym znajduje się już blok o tej samej nazwie, to proponuję go zmienić za pomocą funkcji _rename. Pozdrawiam Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2015 Proszę sprawdzić, czy chłodnica nie leży na zablokowanej warstwie. Pozdrawiam Cytuj
jacektechniczny Opublikowano 1 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2015 Warstwa nie jest zablokowana. Mogę swobodnie kopiować na inne rysunki tylko na ten na którym pracuje nie. Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2015 To proszę zobaczyć, czy na aktualnym rysunku ma pan włączoną warstwę z chłodnicą. Cytuj
pawmal Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2015 Warstwa nie jest zablokowana. Mogę swobodnie kopiować na inne rysunki tylko na ten na którym pracuje nie. Proszę sprawdzić przez funkcję WSTAW (_insert) czy blok o tej samej nazwie nie występuje już w rysunku. Pozdrawiam Cytuj
jacektechniczny Opublikowano 1 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2015 Niestety nic nie pomaga, chyba że ja coś źle robie. Z warstwami nic nie kombinowałem a rysunki sa przysłane ja je tylko obrabiam. Pozdrawiam Cytuj
pawmal Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2015 Proszę o podesłanie jednego i drugiego rysunku do którego obiekty są wklejane na pomoc@zwcad.pl Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi