Recommended Posts

Posted

Dzień dobry

Mam problem z kopiowaniem całej części rysunku, to znaczy narysowany mam zbiornik z chłodnicą (chłodnica jest jako blok) po zaznaczeniu zbiornika i skopiowaniu na inny rysunek brakuje chłodnicy. Nie pomaga kopiowanie specjalne , z punktem bazowym itd. Nie wiem z czym to jest związane że tego fragmentu nie chce przekopiować. Proszę o porady.

Pozdrawiam Jacek

Posted

Witam

Może być tak, że w rysunku znajduje się już blok o takiej samej nazwie lub skopiowana chłodnica jest przesunięta w inne miejsce. W tym drugim przypadku proszę po wklejeniu kliknąć środkowym przyciskiem myszy (rolką) 2x i sprawdzić. Jeśli natomiast w rysunku docelowym znajduje się już blok o tej samej nazwie, to proponuję go zmienić za pomocą funkcji _rename.

Pozdrawiam

Posted

Warstwa nie jest zablokowana. Mogę swobodnie kopiować na inne rysunki tylko na ten na którym pracuje nie.

Proszę sprawdzić przez funkcję WSTAW (_insert) czy blok o tej samej nazwie nie występuje już w rysunku.

Pozdrawiam