jacektechniczny Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Dzień dobry Mam problem z kopiowaniem całej części rysunku, to znaczy narysowany mam zbiornik z chłodnicą (chłodnica jest jako blok) po zaznaczeniu zbiornika i skopiowaniu na inny rysunek brakuje chłodnicy. Nie pomaga kopiowanie specjalne , z punktem bazowym itd. Nie wiem z czym to jest związane że tego fragmentu nie chce przekopiować. Proszę o porady. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Witam Może być tak, że w rysunku znajduje się już blok o takiej samej nazwie lub skopiowana chłodnica jest przesunięta w inne miejsce. W tym drugim przypadku proszę po wklejeniu kliknąć środkowym przyciskiem myszy (rolką) 2x i sprawdzić. Jeśli natomiast w rysunku docelowym znajduje się już blok o tej samej nazwie, to proponuję go zmienić za pomocą funkcji _rename. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Proszę sprawdzić, czy chłodnica nie leży na zablokowanej warstwie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacektechniczny Opublikowano 1 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Warstwa nie jest zablokowana. Mogę swobodnie kopiować na inne rysunki tylko na ten na którym pracuje nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 To proszę zobaczyć, czy na aktualnym rysunku ma pan włączoną warstwę z chłodnicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Warstwa nie jest zablokowana. Mogę swobodnie kopiować na inne rysunki tylko na ten na którym pracuje nie. Proszę sprawdzić przez funkcję WSTAW (_insert) czy blok o tej samej nazwie nie występuje już w rysunku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacektechniczny Opublikowano 1 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Niestety nic nie pomaga, chyba że ja coś źle robie. Z warstwami nic nie kombinowałem a rysunki sa przysłane ja je tylko obrabiam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Proszę o podesłanie jednego i drugiego rysunku do którego obiekty są wklejane na pomoc@zwcad.pl Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi