2P Posted April 29, 2009 Report Share Posted April 29, 2009 Zgłaszam poniższy błąd ZwCada: Mam zdefiniowane własne typy linii. Ich nazwy zaczynają się od znaku: "_" (podkreślenia). Jeśli chcemy ustalić taką linię jako aktualną dla warstwy za pomocą polecenia -layer LT. Po wpisaniu nazwy linii interpreter pomija ten znak podkreślenia i próbuje ustawić typ linii wg końca nazwy. A taka linia nie istnieje więc ... error Oczywiście powyższy błąd występuje również w skryptach Lispu A autocadzie działają takie nazwy linii. Pozdrawiam =2P= Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruszynski Posted April 30, 2009 Report Share Posted April 30, 2009 Witam. Testowałem ten problem na wersjach 2008 oraz 2009 kompilacje: 2008.08.08(6425) oraz 2009.02.27(9377) i to polecenie działa poprawnie. Proszę sprawdzić jaką wersję kompilacji Pan posiada (sprawdzić można wpisując polecenie "vernum"). Jeśli ma Pan aktualną wersję i problem dalej występuje, proszę o przesłanie pliku definicji warstw. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
2P Posted May 4, 2009 Author Report Share Posted May 4, 2009 Upsss.. moja odpowiedz nie pojawiła się na forum... w skrócie więc ponownie: Opisując problem w poście powyżej opierałem się na informacjach współpracownika w biurze. I się nie zrozumieliśmy. PRZEPRASZAM. Chodzi nam o inne polecenie: -LT które ustawia aktualny styl linii którym będziemy rysować. Jeśli mamy zdefiniowany w rysunku własny typ linii którego nazwa rozpoczyna się od "_" podkreślenia, to wpisując tą nazwę w ww polecenie interpreter nie rozpoznaje takiej nazwy (obcina podkreślenie i szuka na podstawie reszty nazwy). Pozdrawiam 2P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts