Wysypywanie się programu

Kamiecz

Recommended Posts

Witam,

bodajże 23-go lutego przyszła aktualizacja programu. I wszystko byłoby super, gdyby nie to że od tamtej pory program wysypuje mi się po kilka razy dziennie. Najczęściej przy funkcji zapisz "ctrl+s". Dzieje się tak również przy przechodzeniu z okna na okno, czy przy otwieraniu kolejnego rysunku. Przy tej częstotliwości jest to dość kłopotliwe. 

Czy ktoś ma podobny problem albo wie co z tym zrobić?

Pozdrawiam

Kamiecz

Z dzisiejszą datą mam coś takiego:

2014.11.27(26199)_KERNELBASE.dll_0023_76dcc42d

Wczorajsza:

2014.11.27(26199)_ZwDatabase.dll_0023_5301eceb

01.03:

2014.11.27(26199)_ZWCAD.exe_0023_012684a6

28.02:

2014.11.27(26199)_ZwGsx.dll_0023_505655660

2014.11.27(26199)_ZwDatabase.dll_0023_0f1c885a

2014.11.27(26199)_ZwGsx.dll_0023_51fc3ba1

O to chodziło?

Dzisiejszy ma raptem 1,33MB. Poprzednie miały do 4MB.

Zapisywane są w formacie AutoCad 2007.

Różne rysunki z różnych projektów.

Oczyszczanie rysunków stosuję co jakiś czas i nie jestem w stanie powiedzieć, kiedy akurat dany rysunek był oczyszczany.

Witam

Rysunki faktycznie nie są duże. Można spróbować oczyścić rysunek przez polecenie purge, przestawić zapis na dwg2010 i sprawdzić.

Możemy też połączyć się zdalnie i spróbować zdiagnozować problem. W tym celu proszę o pobranie i uruchomienie programu Pomoc zdalna i kontakt pod nr tel. 33 474 04 03.

Pozdrawiam

A możemy w poniedziałek? Dziś jestem trochę do tyłu :-(

Zapis w wersji 2010 jest kłopotliwy z uwagi na odbierającego pliki - niestety nie czyta nie jest w stanie otworzyć ich w tej wersji. Musiałabym za każdym razem przed ich wysłaniem zmieniać ich format. Niestety nie do zapamiętania w ferworze walki.

Pozdrawiam

• 2 weeks later...

Witam,

chciałbym odświeżyć temat. U mnie również jest problem z wysypywaniem się. W zasadzie zawsze podczas autozapisu. Problem występuje na 5 stanowiskach z zwcadem 2015+ (win xp i 7). Czy udało się coś ustalić jeśli chodzi o przyczynę?

Pozdrawiam

Witam

Można też spróbować ustawić katalog zapisu plików tymczasowych na jakiś łatwy typu C:\temp. 

Spotkałem się kiedyś, że jakiś antywirus czy inna kontrola konta użytkownika blokowała dostęp do katalogu.

Kiedyś też spotkałem przypadek autozapisu plików tymczasowych na dysku sieciowym, w katalogu z polskimi znakami co było przyczyną problemu.

Pozdrawiam 

Witam,

dziękuję za odpowiedzi, na jednym z komputerów katalog temp miał 6GB i to tam najczęściej wysypywał się zwcad. Po czyszczeniu pomogło. Na pozostałych komputerach wysyp następuje średnio 2 razy na dzień,przy autosavie, np. gdy jest otwartych kilka rysunków.

• 3 months later...