alex-no Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Pytanie zapewne głupie, ale dopiero co przesiadłam się z autocada na zwcada i jestem bezradna. Otóż w swoim zwcadzie mogę zaznaczać tylko obiekty w całości lub pojedynczy punkt - nie działa window selection, nie mogę też zaznaczyć odcinka, więc edycja polinii jest niemożliwa (przykład - jeżeli chcę rozsunąć boki prostokątnej polinii, muszę ciągnąć po kolei za jej narożniki, bo nie da się zaznaczyć boku ani obu narożników naraz - nie wyobrażam sobie edytować w ten sposób każdego prostokąta...). Ten zabieg http://www.zwsoft.com/zwcad_forum/thread-2356-1-1.html też nie działa- nie dzieje się absolutnie nic, więc muszę mieć coś spartaczone w ustawieniach selekcji - tylko co i gdzie tego szukać? I na dokładkę jeszcze jedno z serii głupich pytań - czy w zwcadzie da się włączyća dynamiczne pokazywanie wymiarów w oknie roboczym, czy tylko w prawym dolnym narożniku? Z góry bardzo dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Witamy na forum. Proszę o podanie numeru kompilacji - polecenie vernum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex-no Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 2014.09.20(25578) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Po zaznaczeniu polilinii wierzchołki zaznaczamy przytrzymując SHIFT. Uchwyty zmienią wtedy kolor na czerwony, i punkty będą przesuwane razem. Ewentualnie można także użyć funkcji stretch - rozciągnij: Link, który pani podała dotyczy zaznaczania elementów, które się nakładają - można zaznaczyć element będący pod innym elementem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex-no Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Dziękuję! Głupiałam przez to, że zaznacza się cały element. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlon Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Pewnie dlatego, że nowsze wersje AC (bodaj od 2012) mają środkowy grip na segmencie polilinii. Może warto byłoby zgłosić programistom ZwSOFT'u potrzebę wprowadzenia środkowych gripów na poliliniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwe Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłaszałem potrzebę gripu środkowego bodajże przy wersji 2012+. Nie jest to najważniejsza potrzeba, ale kiedyś może się pojawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi