dmatusz3 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Dziesięć lat z ZWCAD ;) albo Dekada z ZWCAD Tak, brawo! 10 lat ZWCAD. Z linka, który wkleiłem wcześniej można także ZWCAD 2005 - pierwszą wersję jaka ukazała się Polsce w 2005 roku. To był najdłuższy rebus, jeśli tak to można określić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asemla Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 szacunek @pawmal :hi: pawmal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JustynaDrd Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 :clapping: pawmal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 :shok: ja się czuję przy tych rebusach tak, jakby mi ktoś był łaskaw wepchnąć kij od miotły między trybiki w głowie, chyba ani jednego nie zgadłem :P Dżoana 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 16 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Dzisiaj mam zagadkę. Mamy dwie cyfry 4 i 9. Zadanie: Należy wstawić jeden symbol tak, aby po operacji powstała liczba całkowita większa niż 1 ale mniejsza niż 12. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojacek Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 (edytowane) Dzisiaj mam zagadkę. Mamy dwie cyfry 4 i 9. Zadanie: Należy wstawić jeden symbol tak, aby po operacji powstała liczba całkowita większa niż 1 ale mniejsza niż 12. :D Można to zrobić np. LISP-em: (sqrt 49) zwraca 7.0... Symbolem zatem będzie pierwiastek (?) Edytowane 16 Września 2015 przez kojacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 16 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Można to zrobić np. LISP-em: (sqrt 49) zwraca 7.0... Symbolem zatem będzie pierwiastek (?) Tak, :good:. No i po zagadce. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Witam Zagadka na piątek. Jak wykonać zewnętrzy wymiar kąta jak na poniższym rysunku? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojacek Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Witam Zagadka na piątek. Jak wykonać zewnętrzy wymiar kąta jak na poniższym rysunku? wymiar_zewn.png Pozdrawiam W AutoCAD-zie zrobiłem to (przed chwilą) tak: 1. Narysowałem łuk (na zewnątrz linii) 2. Poleceniem _DIMARC (WYMŁUK) go zwymiarowałem 3. Usunąłem łuk 4. Ręcznie edytowałem wartość, usunąłem znak długości łuku Może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 W ZWCADzie da się przy wymiarowaniu kąta wyjechać kursorem na zewnątrz dwóch linii i wtedy wymiarowany będzie "ten większy" kąt :) To jest to? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 W AutoCAD-zie zrobiłem to (przed chwilą) tak: 1. Narysowałem łuk (na zewnątrz linii) 2. Poleceniem _DIMARC (WYMŁUK) go zwymiarowałem 3. Usunąłem łuk 4. Ręcznie edytowałem wartość, usunąłem znak długości łuku Może być? Nie o to mi chodziło. Po pierwsze na około- zbyt czasochłonne, a po drugie ta metoda ma taką wadę, że po zmianie rozstawu linii, wymiar nie jest automatycznie aktualizowany, gdyż jest nadpisany. Pozdrawiam W ZWCADzie da się przy wymiarowaniu kąta wyjechać kursorem na zewnątrz dwóch linii i wtedy wymiarowany będzie "ten większy" kąt :) To jest to? :D To nie zadziała. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojacek Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 (edytowane) Nie o to mi chodziło. Po pierwsze na około- zbyt czasochłonne, a po drugie ta metoda ma taką wadę, że po zmianie rozstawu linii, wymiar nie jest automatycznie aktualizowany, gdyż jest nadpisany. Pozdrawiam To nie zadziała. Pozdrawiam Ok, to szybciej. 1) Rysuję wymiar kąta małego 2) Wybieram wymiar (z uchwytu wymiaru) szeregowy, wskazuję punkt 3) wymazuję wymiar z 1) (mały) :) Edytowane 18 Września 2015 przez kojacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Ok, to szybciej. 1) Rysuję wymiar kąta małego 2) Wybieram wymiar (z uchwytu wymiaru) szeregowy, wskazuję punkt 3) wymazuję wymiar z 1) (mały) :) Również na około. Czekam na dalsze propozycje ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 18 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Blisko, ale jeszcze na około, wymaga precyzji w uchwyceniu kąta zewnętrznego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Moje rozwiązanie jest takie: 1. Po wywołaniu polecenia do określenia wymiaru kąta klikamy jeszcze ENTER, aby wybrać dodatkową opcję Wybierz wierzchołek. 2. Należy wskazać wierzchołek, punkt na jednej i drugiej linii oraz określić miejsce wstawienia wymiaru ;) Oczywiście przyciąganie do uchwytów F3 musi być włączone, żeby nie było. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 18 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 :clapping: Super zagadka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 5 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Ja mam dzisiaj zagadkę. Ale uwaga. Nie trzeba zgadnąć co to jest (bo to raczej widać), ale gdzie to jest. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icholewa Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Malbork ? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asemla Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 z tego co pamiętam z wycieczki do Malborka sprzed 20 lat, to tam była po prostu dziura w podłodze, bez temu podobnych luksusów. ale może zrobili upgrade'a ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icholewa Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 I tak zawsze warto zaryzykować :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 5 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 :good: Tak to Malbork :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icholewa Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Przydały się wycieczki z uczelni :D asemla 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Dzisiaj dostrzegłem na komputerze, że Windows 10 niestety nie posiada betonu zbrojonego. Czy ktoś się może orientuje co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Hahaha dobre :) ...dobry żart dla mojej branży budowlanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi